Sitter fast etter basehopp

En 50 år gammel mann som ble skadd i et mislykket basehopp i 13.30 tida i dag, sitter fortsatt fast på en fjellhylle i Kjerag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene hadde i 22.30-tiden lørdag ennå ikke klart å hente ned en 50-årig britisk basehopper som sitter fast i fjellveggen i Kjerag i Lysefjorden i Rogaland. Redningsaksjonen vil trolig vare til langt på natt, ifølge NTB.

Mannen ble slengt mot fjellveggen etter at fallskjermen hans ikke løste seg ut skikkelig. Et helikopter har prøvd å hente ned mannen, men måtte gi opp på grunn av dårlig sikt. Isteden måtte seks klatrere bruke to timer på å gå til toppen av Kjerag og først sent lørdag kveld kunne de begynne nedstigningen. Da trodde de ikke de ville få mannen ned før i 3-4-tiden natt til søndag, ifølge NTB.

- Vi har fått melding om at han sannsynligvis har brekt begge bena, sier operasjonsleder Tom Knutsen ved Stavanger politidistrikt til Dagbladet.no.

Kjerag regnes som et av de tre beste basehoppstedene i verden, og basehoppere har planlagt rekordforsøk. I løpet av pinsehelga skal over 700 hoppere kaste seg utfor det berømte stupet. I dag ble imidlertid hoppingen innstilt inntil videre.

LUFTIG: Kjerag i Lysefjorden er et av Europas mest populære steder for basehopp.