Sitter fast i snøen

Får ikke evakuert togpassasjerene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har problemer med å få evakuert 122 passasjerer og personale i toget som sporet av i ti-tiden mellom Bergen og Oslo.

Det korrekte antallet om bord i toget som står fast ved Klevenvannet ca 3 km øst for Myrdal stasjon på Bergensbanen er 122 personer inkludert togpersonalet, ifølge informasjonsrådgiver Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

- Toget sitter dønn fast og selv redningstoget som skulle evakuere passasjerene sitter nå fast på Uppsete før Myrdal. Det er ingen omkjøringsmuligheter på ulykkesstedet, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland Politidistrikt.

Ifølge Johannessen er det mulig Jernbaneverket forsøker å ta passasjerne til Myrvold og deretter til Flåm via andre transportmetoder.

- Det er umulig å si når passasjerene blir evakuert. Men passasjerene er i god behold. De oppholder seg i vogner med strøm og varme, sier Johannessen.

Formiddagstoget mellom Bergen-Oslo som skulle til Oslo sporet av på grunn av snøras. Toget sitter fast mellom Myrdal og Hallingskeid jernbanestasjoner.

Pårørende kan kontakte NSB på telefon: 815 50 911