Sitter han der ennå?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PFU hyller Abid Raja! Den godeste Abid er i ferd med å gå helt propell med sine mange ulike utspill i pressen. Hvor skal dette ende? PFU håper ikke gårsdagens nettmøte har slitt ham ut allerede. Sitter han der ennå?

Noen har stusset over minoritetspolitikerens harde utspill mot innvandrere den siste tida. PFU stusser mest over partilederens overraskende støtteerklæring. Lars Sponheim er så tydelig som bare Vingle-Venstre kan være det:

«Ja, jeg støtter ham. Men jeg er prinsipielt skeptisk, og det kan veldig godt hende jeg forandrer syn.»

En titt på nettstedet YouTube har i alle fall avslørt at den strenge linja slett ikke er noen ny linje fra Abid. Som velkledd ungdom på 17. mai blir han spurt om hvorfor han ikke er imot vold.

«Litt vold, i barndommen i hvert fall, i oppdragelsen er litt bra,» sier den unge Venstre-politikeren smilende til kamera.

Det er likevel ikke i Venstre de hardeste ordene har falt siste uka. Trondheim KrF valgte seg nemlig Hanne Nabintu Herland som innleder før valgkampen. Religionshistorikeren, best kjent som skribent bak oppsiktsvekkende kronikker i konservative aviser, lot ikke muligheten til å holde dommens dag over det norske samfunnet gå fra seg:

«Det er så mange fæle norske kvinner. Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier,» sa hun fra prekestolen og la ut om hvorfor norske menn heller vil ha russiske og thailandske koner: «De liker i det minste sex og er gode til å lage mat.» Det hedonistiske samfunnet oppfordrer visstnok også til gruppesex, men PFU lurer mest på om Herland er KrFs nye Valgerd Svarstad Haugland, partiets nye linje? Og KrF vil ikke samarbeide med Frp?

Europabevegelsen fylte nettopp 60 år, men brukte ikke anledningen til å tale Brussel midt imot. Først seilet Paal

Frisvold, Bellonas mann i Brussel, opp som lederkandidat. Men valgkomiteen ville ikke la seg overstyre av en mann fra, ja nettopp; Brussel! Derfor innstilte den helnorske valgkomiteen lokalt på sin nasjonale helt Arve Thorvik. Men da prøvevalget viste 39 stemmer for mannen i Brussel og 22 for Arve, løp sistnevnte ut av salen og måtte ta med seg halen mellom beina. Brussel seiret til slutt og Paal ble valgt. PFU er ikke overrasket! Europa er kommet for å bli. PFU sier seg også helt enig med Arve, som kan ha avslørt grunnen til tapet i 1994, og gjentar hans bestyrtede uttalelse etter det meget spesielle ledervalget: «Dette har vært helt amatørmessig, og noe jeg kunne klart meg foruten».

Jens P. Heyerdahl , stallgutten fra ridehuset, mannen fra Orklas dype gruver, langet nylig ut mot «sølvskjebekledde overklassejenter» med styreverv i Statoil. Slikt måtte være rekruttert på fest etter midnatt. Dette har selvsagt ingenting med kjønn å gjøre. For her vet Jens Paludan hva han snakker om. Den mannen kjenner igjen en sølvskje når han ser den.

Syrinblomstene faller i disse dager like raskt av trærne som vedtak blir banket gjennom i Stortingssalen. Under avskjedsfesten på Akershus slott forrige helg takket mange politikere av for siste gang, og valget vil vise hvor mange av dem som kommer tilbake. Sikkert er det i alle fall at statsminister Jens Stoltenberg ikke syntes én fest om kvelden var nok, og tok nachspielet på den årlige sommerfesten hjemme hos ekteparet Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther på Frogner. PFU lurer på om festen nå er ødelagt, siden den er nevnt av PFU.

På Universitetsforlagets sommerfest onsdag viste 68-er, småbarnspappa og professor Rune Slagstad stolt fram siste tilskudd på familietreet. Den lille raget høyt over forsamlingen på pappas skuldrer og med hjelm på hodet. Sjarmtrollet dro ned gjennomsnittsalderen i hagen betraktelig, der det er mer vanlig med grått enn gyllent hår. Men man skal tidlig krøkes, for god hagefest-løve å bli. Aschehoug-villaen er det opplagte sted å starte, stedet der forlaget bestikker hele den norske kultureliten til ivrig reklamering for bokhøsten.

Forlaget slipper i alle fall lettere enn SAAB Gripen, som har satt av penger til bestikkelser i både Østerrike, Ungarn og Tsjekkia. Foreløpig ser de ut til å ha sluppet unna med en middagsregning i Norge. PFU lurer på hvorfor de ikke heller brukte den på Forsvarets Sikkerhetstjeneste.