Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sitter ikke stille og ser Stålsett i fengsel

Abid Q. Raja i strupen på Ap og regjeringskollega Frp.

VARSLER KAMP: Venstres stortingsrepresentant og parlamentariske nestleder Abid Raja lover at Venstre ikke blir sittende stille og se at tidligere biskop Gunnar Stålsett blir sendt i fengsel. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
VARSLER KAMP: Venstres stortingsrepresentant og parlamentariske nestleder Abid Raja lover at Venstre ikke blir sittende stille og se at tidligere biskop Gunnar Stålsett blir sendt i fengsel. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer

Regjeringskollegene Venstre og Fremskrittspartiet er igjen på kollisjonskurs - nå om den arbeidsjuridiske statusen til de om lag 3 000 flyktningene og asylsøkerne her i landet som ikke er returnerbare til sine opprinnelige hjemland.

- Vi i Venstre steller oss skulder ved skulder med Gunnar Stålsett. Vi har i mange år ment at alle som oppholder seg i Norge skal kunne ta arbeid.

- Vi har ikke fått flertall for dette synet, og jeg tror dessverre ikke slik liberalisering vil støttes av Ap eller Frp på Stortinget i dag heller, skriver Venstre parlamentariske nestleder Abid Q. Raja i en mail til Dagbladet torsdag kveld.

BEKLAGER: Venstres Abid Raja lover nye oppgjør hvis Siv Jensen (Frp) fortsetter med ord som «snikislamisering». Vis mer

Reagerer på Frp-Helgheim

Han reagerer på at Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim ikke vil endre loven for å gi de papirløse arbeidsmuligheter.

- Det må være likhet for loven - enten man er biskop eller lensmann, sier Helgheim til Dagbladet.

Påtaleansvarlig i Oslo politidistrikt vil straffe eks-biskop Gunnar Stålsett med 45 dagers fengsel fordi han mot lovens bokstav har en papirløse flyktning fra Eritrea som deltidsengasjert hushjelp.

- Sitter ikke stille

- Vi i Venstre er ikke villige til å sitte stille og se på at Stålsett sendes til fengsel. Derfor tar vi til orde for å endre loven, slik at Stålsett ikke kan dømmes til fengsel, skriver Raja.

Han er enig i prinsippet om at politikere ikke skal blande seg inn i pågående straffesaker.

- Samtidig er vi valgt av folket til å gjøre lovgiverjobb på Stortinget til enhver tid. Jeg tror det vil undergrave oss politikeres tillit og verdighet om vi nå ikke agerer og ikke bidrar til å endre loven, skriver Venstres parlamentariske nestleder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media