- Sitter ikke stille og ser Stålsett i fengsel

Abid Q. Raja i strupen på Ap og regjeringskollega Frp.

VARSLER KAMP: Venstres stortingsrepresentant og parlamentariske nestleder Abid Raja lover at Venstre ikke blir sittende stille og se at tidligere biskop Gunnar Stålsett blir sendt i fengsel. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
VARSLER KAMP: Venstres stortingsrepresentant og parlamentariske nestleder Abid Raja lover at Venstre ikke blir sittende stille og se at tidligere biskop Gunnar Stålsett blir sendt i fengsel. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringskollegene Venstre og Fremskrittspartiet er igjen på kollisjonskurs - nå om den arbeidsjuridiske statusen til de om lag 3 000 flyktningene og asylsøkerne her i landet som ikke er returnerbare til sine opprinnelige hjemland.

- Vi i Venstre steller oss skulder ved skulder med Gunnar Stålsett. Vi har i mange år ment at alle som oppholder seg i Norge skal kunne ta arbeid.

- Vi har ikke fått flertall for dette synet, og jeg tror dessverre ikke slik liberalisering vil støttes av Ap eller Frp på Stortinget i dag heller, skriver Venstre parlamentariske nestleder Abid Q. Raja i en mail til Dagbladet torsdag kveld.

Reagerer på Frp-Helgheim

Han reagerer på at Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim ikke vil endre loven for å gi de papirløse arbeidsmuligheter.

- Det må være likhet for loven - enten man er biskop eller lensmann, sier Helgheim til Dagbladet.

Påtaleansvarlig i Oslo politidistrikt vil straffe eks-biskop Gunnar Stålsett med 45 dagers fengsel fordi han mot lovens bokstav har en papirløse flyktning fra Eritrea som deltidsengasjert hushjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer