- Sitter innelåst i et bur i en militærbil

Norsk ungdomspolitiker arrestert på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ifølge Sosialistisk Ungdom ble et medlem i sentralstyret arrestert av israelske soldater på Vestbredden fredag ettermiddag.

Lars Klottrup Berge (23) skulle besøke norske ledsagere fra Kirkens Nødhjelp i Jayyous da han plutselig hørte skudd rundt seg. Like etter at skytingen mellom palestinske innbyggere og israelske soldater startet, ble han arrestert, forteller Berge på telefon til Mali Steiro Tronsmoen, lederen i SU.

- Plutselig kom israelske soldater og arresterte meg og to kanadiske venner. Akkurat nå sitter vi her og venter på å bli ført bort. Vi vet ikke hvorfor vi er tatt eller hvor de har tenkt å ta oss med. Jeg fikk også beskjed om å ikke bruke mobiltelefonen min mer, sier Berge.

23-åringen er på ferie på Vestbredden. Han ble arrestert klokken 15.30 norsk tid, opplyser Tronsmoen.

Margrete Slettebø, kontorsjef i SU, snakket med Berge i 18-tida.

- Da satt han innelåst i et bur i en militærbil, sier Slettebø til Dagbladet.no.- Han hadde fått beskjed om at han ville bli kjørt til Ariel-bosettingen, der det er et forhørssenter. Han har også fått beskjed om at det er en anklage mot ham, sier Slettebø.Hun tror han vil bli beskyldt for å ha brutt et portforbud. - Jeg kan ikke tenke meg at det er noe annet. Men er litt bekymret nå, vi trodde han bare kom til å bli avhørt der og så satt fri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer