Sitter med ukjent DNA etter Stavanger-ranet

Politiet har ikke klart å knytte noen til den siste av DNA-profilene som ble funnet etter det brutale ranet i Stavanger 5. april, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr ifølge avisens opplysninger at denne profilen ikke er å finne i DNA-registeret eller blant de profilene som politiet har samlet inn fra mistenkte og andre personer.

Politiet vil ikke kommentere opplysningene, men bekrefter at noen av dem som er siktet og pågrepet etter NOKAS-ranet, er mistenkt for å være blant dem som utførte selve ranet.

- Vi mener at vi har noen av dem som utførte selve ranet sittende i varetekt, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til Aftenposten.

DNA-materialet som skal ha gitt treff på de andre DNA-profilene i saken, skal ha blitt funnet i en lastebil, i fluktbiler og på ransutstyr.

Til sammen 12 personer er siktet for selve ranet i Stavanger, eller for medvirkning til ranet. Politiet diskuterer nå med statsadvokatene om hvordan påtalespørsmålet skal avgjøres, og om noen av de 12 skal tiltales før de andre. Andersen kan ikke si når saken havner i retten.

- Det er ikke mulig å si noe om nå, men vi ser det ikke som veldig sannsynlig at det blir i år, sier Andersen.

(NTB)