- Vi har en god milliard kroner i kontanter, og vi leter etter gode investeringer, sier investor og milliardær Kjetil Holta. Foto: Finansavisen
- Vi har en god milliard kroner i kontanter, og vi leter etter gode investeringer, sier investor og milliardær Kjetil Holta. Foto: FinansavisenVis mer

Sitter på én milliard i cash

Etter en rekke aksjesalg det seneste året har investor Kjetil Holta rundt én milliard kroner i kontanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - Vi ligger bak den generelle oppgangen på Oslo Børs på grunn av at vi er inne i feil sektorer. Men porteføljen har klart seg overraskende bra til tross for dette, sier investor og milliardær Kjetil Holta til Finansavisen.

Gjennom investeringsselskapet Holta Invest forvaltes rundt 3,5 milliarder kroner, der cirka 1,4 milliarder er plassert i enten i selskaper som er på børs eller som skal på børs.

Mye av dette i helsesektoren, en sektor som har slitt på Oslo Børs hittil i år.

Én milliard i cash

Men til tross for fokus på helse har Holta tjent godt. Som Finansavisen skrev like etter årsskiftet tjente han 340 millioner kroner i fjor. Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste for 2017 ligger Holta på en 52. plass, med en formue på 4,1 milliarder kroner.

- Vi har solgt ganske mye, vi solgte oss for eksempel ned i Active Brands tidligere i år. Vi selger Weifa, og har solgt en del andre ting også. Så vi har en god milliard kroner i kontanter, og vi leter etter gode investeringer, forteller han.

Tror ikke på krakk

Den seneste tiden har flere strateger og forvaltere tatt til orde for at børsene, særlig her hjemme, begynner å bli dyre. Holta er ifølge Finansavisen ikke uenig i denne analysen, men tror på videre oppgang.

- Aksjemarkedene er dyre, men selskapenes inntjening er på vei opp og det ventes vekst i verdensøkonomien. I et slikt scenario tror jeg ikke det vil krakke veldig. Vi kan få små justeringer, noe som kan gi et vindu for oss å investere, men jeg tror ikke på et voldsomt børsfall, sier han.

- Etter salget av Weifa har vi en stor kontantbeholdning, og er på den måten posisjonert for et børsfall. Men årsaken til at vi har så mye kontanter skyldes i større grad at vi ikke har funnet selskaper vi har lyst til å investere i, forklarer Holta til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Meglerhus: Selg aksjen
- Viktig å tilpasse økonomien til det å være pensjonist