Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sitter trygt

FrP vil ikke felle regjeringen når Kjell Magne Bondevik stiller kabinettspørsmål i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall av fylkeslagene i Fremskrittspartiet mener partiet ikke skal felle Bondevik-regjeringen i forbindelse med budsjettet. Det viser en rundspørring Stavanger Aftenblad har foretatt.

Stortingsgruppa til Frp har bedt fylkeslagene om å gi råd før gruppa skal bestemme seg for hva den skal gjøre onsdag ettermiddag.

Ifølge Aftenbladet mener 13 av 19 fylkeslag at stortingsgruppa bør bøye seg for et kabinettspørsmål i budsjettsaken, mens bare ett fylkeslag sier klart nei. Det er til gjengjeld det største fylkeslaget, Oslo Frp, som mener partiet vil miste all troverdighet dersom det gir etter for et ultimatum fra Bondevik.

Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Aust-Agder og Troms har ikke sagt hva de mener om saken.

Formann i Rogaland Frp, Solveig Horne Kolnes, mener Hagen bør bøye seg for trusselen om en regjeringskrise.

- Det sitter langt inne, men vi er innstilt på å gi regjeringen et år til å vise hva den er god for. Så får vi se i neste runde. I utgangspunktet foretrekker vi en borgerlig framfor en sosialistisk regjering, sier Kolnes til Aftenbladet.

(NTB)

Hele Norges coronakart