Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Situasjonen er farligere enn både før og etter 11. september

Britisk politi har pågrepet 271 terrormistenkte så langt i år.

ALVORLIG: Storbritannias innenriksminister Theresa May sier at terrortrusselen i Storbritannia er større enn på lenge. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix
ALVORLIG: Storbritannias innenriksminister Theresa May sier at terrortrusselen i Storbritannia er større enn på lenge. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden 11. septemberangrepet i 2001 har terrortrusselen mot Storbritannia vært så høy, fastslår innenriksminister Theresa May.

- Når politiet og etterretningsbyråer forteller oss at situasjonen er farligere enn både før og etter 11. september, bør vi merke oss det, sa May på en pressekonferanse i London mandag.

Hun varslet samtidig at regjeringen vil legge fram nye antiterrorlover onsdag denne uken. De skal ifølge ministeren bidra til å takle en rekke trusler, spesielt fra briter som har vendt hjem etter å ha kjempet side om side med ytterliggående islamister i Irak og Syria.

Det er også kjent at regjeringen vil forby forsikringsselskaper å utbetale løsepenger til terrorister.

- Flere planer avslørt Sjefen for London-politiet Scotland Yard fremholder også at terrortrusselen er høyere enn på lenge. Siden årsskiftet har politiet avslørt fire eller fem planlagte terrorangrep, mens det vanlige er cirka ett i året, ifølge politisjef Bernard Hogan-Howe.

I et intervju med BBC sier han at det ikke bare dreier seg om flere planer, men at planene også er mer alvorlige.

Hittil i år har politiet pågrepet 271 terrormistenkte personer. Nylig ble tre personer pågrepet i London, siktet for å ha planlagt en halshogging på britisk jord.

- Pass på! Samtidig har politiet lansert en ukelang kampanje som skal bidra til at folk flest holder ører og øyne åpne, spesielt ved trafikknutepunkter og på steder der det er store folkemengder.

Ifølge Hogan-Howe er politiet spesielt bekymret for ytterliggående personer eller små grupper som planlegger å utføre terrorangrep på egen hånd. Ettersom de er i stand til å gjennomføre et angrep raskt, har politiet liten mulighet til å avverge slike angrep.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling