- Situasjonen er farligere enn både før og etter 11. september

Britisk politi har pågrepet 271 terrormistenkte så langt i år.

ALVORLIG: Storbritannias innenriksminister Theresa May sier at terrortrusselen i Storbritannia er større enn på lenge. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix
ALVORLIG: Storbritannias innenriksminister Theresa May sier at terrortrusselen i Storbritannia er større enn på lenge. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ikke siden 11. septemberangrepet i 2001 har terrortrusselen mot Storbritannia vært så høy, fastslår innenriksminister Theresa May.

- Når politiet og etterretningsbyråer forteller oss at situasjonen er farligere enn både før og etter 11. september, bør vi merke oss det, sa May på en pressekonferanse i London mandag.

Hun varslet samtidig at regjeringen vil legge fram nye antiterrorlover onsdag denne uken. De skal ifølge ministeren bidra til å takle en rekke trusler, spesielt fra briter som har vendt hjem etter å ha kjempet side om side med ytterliggående islamister i Irak og Syria.

Det er også kjent at regjeringen vil forby forsikringsselskaper å utbetale løsepenger til terrorister.

- Flere planer avslørt Sjefen for London-politiet Scotland Yard fremholder også at terrortrusselen er høyere enn på lenge. Siden årsskiftet har politiet avslørt fire eller fem planlagte terrorangrep, mens det vanlige er cirka ett i året, ifølge politisjef Bernard Hogan-Howe.

I et intervju med BBC sier han at det ikke bare dreier seg om flere planer, men at planene også er mer alvorlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer