Norske IS-krigere vil hjem igjen:

- Situasjonen i Raqqa er et helvete

Bombing dag ut og dag inn har fått noen av de 40 norske IS-tilhengerne i Syria til å ønske seg hjem til moderlandet.

RYKKET INN: Sommeren 2014 paraderte Den islamske stat (IS) gjennom Raqqa nord i Syria, og rekrutteringen til gruppa var på sitt toppunkt. Foto: AP / NTB scanpix
RYKKET INN: Sommeren 2014 paraderte Den islamske stat (IS) gjennom Raqqa nord i Syria, og rekrutteringen til gruppa var på sitt toppunkt. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Situasjonen i Raqqa er et helvete.

Slik beskriver en kilde med nær kjennskap til de norske IS-krigernes tilværelse i Syria situasjonen overfor Dagbladet.

Flere av de norske medlemmene av verdens mest fryktede terrorgruppe er nå livredde etter at bombeangrepene mot IS’ viktigste by i Syria er intensivert betraktelig.

Det siste året har amerikanske, franske, britiske og russiske fly daglig bombet byen Raqqa, IS’ hovedsete nord i Syria. En god del av de omkring 150 nordmennene som har sluttet seg til terrorgruppa IS har hatt tilhold i byen. Slik Dagbladet har skrevet tidligere har flere IS-tilknyttede nordmenn som kjente hverandre i Norge holdt sammen i Syria også. Flere kvinnelige IS-sympatisører fra Oslo-området levde i et miljø tilknyttet norskchileneren Bastian Vasques fra Skien, en av de få nordmennene som rykket oppover i IS-systemet.

PST: Kontroll

Dette skjer samtidig med at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på hjemlig grunn anser seg for å ha relativt god kontroll over islamistmiljøet. En antatt edderkopp i miljøet, Ubaydullah Hussain, ble i forrige uke tiltalt for terrorrekruttering etter å ha vært i PSTs søkelys i flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer