Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug-bråket:

- Situasjonen Listhaug befinner seg i nå, er helt uvirkelig

Carl I. Hagen støtter Sylvi Listhaug, og sier Facebook-ytringa hennes var korrekt.

TIDLIGERE FORMANN: Tidligere FrP-formann Carl I. Hagen følger med på det som skjer på Stortinget i dag. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TIDLIGERE FORMANN: Tidligere FrP-formann Carl I. Hagen følger med på det som skjer på Stortinget i dag. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 12 samles KrFs landsstyre for å avgjøre om partiet skal stille seg bak mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug.

Tidligere FrP-formann Carl I. Hagen følger med på det som skjer på Stortinget i dag og sier han tror utfallet vil bli som følger:

- Jeg tror KrF vil annonsere at de stemmer for mistillit, og at det er mot justisministeren Listhaug. Spørsmålet deretter blir om Solberg stiller kabinettspørssmål. Da tror jeg KrF vil si at de da befinner seg i en ny situasjon, og at de vil innkalle til nytt gruppemøte, der de snur og stemmer imot likevel, sier Hagen, og legger til at det tilsvarende skjedde mellom Bondevik og ham selv i 2001.

Støtter Listhaug

- Hva tenker du om den situasjonen Listhaug nå er i?

- Den er helt uvirkelig. Hun har ikke gjort noe galt, og har min fulle støtte, sier Hagen.

- I saken om fullmakt til politiet med adgang til å beslaglegge pass fra fremmedkrigere/terrorister satte Ap og de andre hensynet foran nasjonens sikkerhet, så Sylvis Facebookytring var helt korrekt, fortsetter han.

Han sier også at han synes Siv Jensen har opptrådt riktig i situasjonen:

- Jensen har gjort det klart at hun gir Listhaug sin fulle støtte, og at det er uaktuelt at hun alene skal gå, men at da vil alle gå. Det mener jeg er helt korrekt.

- Facebook-ytring

Jonas Gahr Støre er han imidlertid ikke imponert over, sier han.

- Vanligvis er det politiske saker som gir rom for mistillit. At Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre nå stiller seg bak Moxnes på grunn av en ytring på Facebook, er helt utrolig.

- Blir dette en spennende politisk dag?

- Det er det vanlige retoriske spill som skal gjennomføres, sier Hagen, men tilføyer:

- Det som blir spennende er om KrF og Hareide vil tjene eller tape på dette. De er delt på midten. De kan si at de støtter mistilliten mot justisministeren, men etter et kabinettsspørsmål kan de også redde sin regjering, sier Hagen.

PÅ DET FJERDE SKAL DET SKJE: Sylvi Listhaug gikk opp på talerstolen fire ganger for å unnskylde seg for Facebook-innlegget sitt under debatten på Stortinget. Video: Stortinget Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling