Corona:

Situasjonen snudd på hodet

Nå slipper pandemien langsomt kvelertaket på New York.

TREFFES: Eileen DiNiscia har ikke sett sønnen sin Michael på over ett år. Nå kan han endelig komme på besøk på sykehjemmet hun bor på i New York. Video: AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Pandemiåret har vært tragisk, trist og skremmende. Aldri før har vi opplevd at hele verden plutselig blir lammet på denne måten. Hverdagen er blitt snudd på hodet. Sykdom har rammet hardt. Folks levebrød er forsvunnet. Mange har blitt sittende i en isolasjon full av frykt og uten mulighet til å treffe venner og familie. Få steder var dette sannere enn nettopp her i New York.

Mange spådde at dette var slutten for verdensmetropolen. Det er det ikke. På område etter område våkner byen. Folk kommer tilbake. Men det vil være en betydelig forandret by fra den verdensmetropolen som stengte i mars i fjor.

Øde

Da pandemien rammet med full tynge i fjor vår, havnet vi plutselig midt i episenteret av pandemien. Lyset ble slått av i byen som aldri sover. Byen stengte. De vanligvis så travle gatene i verdensmetropolen lå øde. I Central Park ble det satt opp feltsykehus. Langs Hudson-elva ble det plassert et gigantisk, flytende militærsykehus. Vi, som bodde her, ble i praksis bundet til våre - ofte svært trangbodde - leiligheter. Stillheten i de øde gatene ble stort sett bare brutt av lyden av sirener, og seremonien hver dag klokka 19 når folk stilte seg opp i vinduene sine for å slå på gryter for å hedre helsearbeiderne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.