KRISERAMMET: Byggebransen kan gå tunge tider i møte. Her fra byggevirksomhet i Trondheim tirsdag. Foto: Gorm Kallestad /SCANPIX
KRISERAMMET: Byggebransen kan gå tunge tider i møte. Her fra byggevirksomhet i Trondheim tirsdag. Foto: Gorm Kallestad /SCANPIXVis mer

- Situasjonen stadig alvorligere for byggenæringen

Krisa forverres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen for byggenæringen blir stadig vanskeligere. En næring som kommer fra et toppår i 2007, merker krisen hardere enn de fleste.

- Vi ber ikke om å bli spesielt vernet og er innstilt på å ta vår del av støyten. Det viktigste nå er at vi får et marked som fungerer og at bankene ikke blir for forsiktige med å finansiere nybygg- og rehabiliteringsprosjekter, både for private for for næring, sier administrerende direktør Ketil Lyng i Byggenæringens Landsforening (BNL) til NTB.

Derfor foreslås BNL i et nytt brev til regjeringen at Husbanken blir styrket ved en kraftig økning av lånerammene og at regjeringen vurderer om banken skal få en utvidet rolle.

Lyng sier at beregningene som viser at 60.000 blir berørt av krisen, er forsiktige og at investeringene i næringen kan bli mer enn 40-50 milliarder kroner lavere enn ventet.

(NTB)