Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Situasjonen var desperat

Etter bråket rundt medlemsrotet i Den katolske kirke sier biskop Bernt Eidsvig at det frister å gå tilbake til klosterlivet. - Men man skal jo ikke i denne situasjonen handle på grunn av fristelser.

[teaser]- Hvis du forestiller deg vår situasjon: 100000- 120000 katolikker befinner seg i bispedømmet, men vi vet ikke hvem de er. Vi merker at de er der på en kolossal pågang på messer og andre sakramenter, men ingen av dem har noe begrep om at de skal registrere seg. Og når vi ber dem registrere seg, så vet de ikke hva vi ber dem om.

Slik starter biskop Bernt Eidsvigs forklaring på - ikke unnskyldning for - hvorfor Den katolske kirke i Norge i 2011 begynte å registrere innvandrere fra katolske land - uten å spørre dem. - Vi blir pålagt ut fra vår natur en rekke store oppgaver som ikke har noen materiell løsning. Det problemet vil gjelde alle kirker eller trossamfunn som har stor innvandring.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?