- Situasjonen var desperat

Etter bråket rundt medlemsrotet i Den katolske kirke sier biskop Bernt Eidsvig at det frister å gå tilbake til klosterlivet. - Men man skal jo ikke i denne situasjonen handle på grunn av fristelser.

Publisert
Sist oppdatert

[teaser]- Hvis du forestiller deg vår situasjon: 100000- 120000 katolikker befinner seg i bispedømmet, men vi vet ikke hvem de er. Vi merker at de er der på en kolossal pågang på messer og andre sakramenter, men ingen av dem har noe begrep om at de skal registrere seg. Og når vi ber dem registrere seg, så vet de ikke hva vi ber dem om.

Slik starter biskop Bernt Eidsvigs forklaring på - ikke unnskyldning for - hvorfor Den katolske kirke i Norge i 2011 begynte å registrere innvandrere fra katolske land - uten å spørre dem. - Vi blir pålagt ut fra vår natur en rekke store oppgaver som ikke har noen materiell løsning. Det problemet vil gjelde alle kirker eller trossamfunn som har stor innvandring.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer