Du leser nå Dagbladet Pluss

Stortingsvalget 2017

Siv: - Innvandring truer velferd og norske verdier

- Dette svaret viser hvor overmodent det er å få byttet ut Siv Jensen, sier Jonas Gahr Støre. Les hva de politiske partiene vil gjøre mot økte forskjeller i Norge.

PARTILEDERDEBATT: I kveld starter valgkampen for alvor på TV med direktesendt partilederdebatt på NRK fra Arendal og duell mellom statsministerkandidatene Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på TV 2. Bildet er fra partilederdebatten før kommunevalget i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PARTILEDERDEBATT: I kveld starter valgkampen for alvor på TV med direktesendt partilederdebatt på NRK fra Arendal og duell mellom statsministerkandidatene Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på TV 2. Bildet er fra partilederdebatten før kommunevalget i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier det er innvandringen i tillegg til et dramatisk fall i oljeprisen som forklarer at inntektsforskjellene i Norge har økt i Norge. På spørsmål om hva som kan gjøres for å motvirke økt ulikhet, svarer Frp-lederen streng innvandringspolitikk.

- Høy innvandring gir økt forskjeller, og det kan ha store konsekvenser for norske verdier og velferdssamfunnet. Frp har derfor hele tida sagt at vi må ha en streng innvandringspolitikk og en integreringspolitikk som stiller krav.

- Personer uten utdanning, språkkunnskaper eller relevant arbeidserfaring faller gjennom i det norske samfunnet. De ender opp som fattige og uten jobb blir integreringen vanskelig. Høy innvandrertetthet kan i ekstreme tilfeller føre til sosial uro, slik vi for eksempel har sett eksempler på i Sverige hvor flere områder er i ferd med å utvikle seg til parallellsamfunn med egne normer og regler, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.