PARTILEDERDEBATT: I kveld starter valgkampen for alvor på TV med direktesendt partilederdebatt på NRK fra Arendal og duell mellom statsministerkandidatene Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på TV 2. Bildet er fra partilederdebatten før kommunevalget i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PARTILEDERDEBATT: I kveld starter valgkampen for alvor på TV med direktesendt partilederdebatt på NRK fra Arendal og duell mellom statsministerkandidatene Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på TV 2. Bildet er fra partilederdebatten før kommunevalget i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Stortingsvalget 2017

Siv: - Innvandring truer velferd og norske verdier

- Dette svaret viser hvor overmodent det er å få byttet ut Siv Jensen, sier Jonas Gahr Støre. Les hva de politiske partiene vil gjøre mot økte forskjeller i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier det er innvandringen i tillegg til et dramatisk fall i oljeprisen som forklarer at inntektsforskjellene i Norge har økt i Norge. På spørsmål om hva som kan gjøres for å motvirke økt ulikhet, svarer Frp-lederen streng innvandringspolitikk.

- Høy innvandring gir økt forskjeller, og det kan ha store konsekvenser for norske verdier og velferdssamfunnet. Frp har derfor hele tida sagt at vi må ha en streng innvandringspolitikk og en integreringspolitikk som stiller krav.

- Personer uten utdanning, språkkunnskaper eller relevant arbeidserfaring faller gjennom i det norske samfunnet. De ender opp som fattige og uten jobb blir integreringen vanskelig. Høy innvandrertetthet kan i ekstreme tilfeller føre til sosial uro, slik vi for eksempel har sett eksempler på i Sverige hvor flere områder er i ferd med å utvikle seg til parallellsamfunn med egne normer og regler, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn