Siv: - Jens har valgt å bruke de store pengene på byråkrati

De største skattelettelsene vil gå til de som har mest, og de vil forsvinne vekk fra de store fellesoppgavene, som eldre, skole og helse, kontret Stoltenberg.

PARTILEDERDEBATT:
Jens Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp), Audun Lysbakken (Sv) og Trine Skei Grande (V) under lørdagens partilederdebatt på TV2. 
Foto: FREDRIK VARFJELL/NTB SCANPIX
PARTILEDERDEBATT: Jens Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp), Audun Lysbakken (Sv) og Trine Skei Grande (V) under lørdagens partilederdebatt på TV2. Foto: FREDRIK VARFJELL/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag møttes partilederne til den siste partilederdebatten før valget på mandag.

Partilederne Jens Stoltenberg, Audun Lysbakken, Erna Solberg, Liv Signe Navarsete, Knut Arild Hareide, Siv Jensen og Trine Skei Grande deltar alle i debatten. Programlederen er TV2s Oddvar Stenstrøm.

Frp-leder Siv Jensen åpnet debatten med å ta til ordet for skattelette. Hun viste til at skattelette vil over tid gi mer penger i kassa.

- Det vil gjøre det lettere for helt vanlige folk å få det til å gå rundt. Det vil også gjøre det lettere for næringslivet å investere og skape flere arbeidsplasser, sa Jensen, før hun gikk til angrep på Stoltenberg.

- Jens har valgt å bruke de store pengene på byråkrati, sa Frp-leder Siv Jensen.
 
  - Dobbelt usosialt - Skattelettelser er dobbelt usosialt. De største skattelettelsene vil gå til de som har mest, og de vil forsvinne vekk fra de store fellesoppgavene, som eldre, skole og helse, kontret statsminister Jens Stoltenberg.

- Det er ingen som fryder seg over å betale skatt. Det er dobbelt usosialt å gi penger til det som har mest fra fø, sa statsministeren.

 Han pekte på at det var dobbelt usosisialt å gi skattelette til «de som hadde mest fra før».
- Selv om vi mener det er nødvendig med skatt, så betyr ikke det at vi mener skatt er bra. Vi har redusert skattene under de røgrønne, sa Stoltenberg. Han lovte flere kutt.

- I tillegg har vi sagt at vi er villig til å kutte mer. Vi skal ha mer rettferdig arveagift, sa Stoltenberg.

- Det er mest rettferdig når det gjelder arveagiften er å ta den bort, sa Jensen.

- Payback-time for Rimi-Hagen Stoltenberg pekte på den borgerlige siden fikk store pengegaver fra rike personer som vil tjene på å fjerne formueskatten.

- Vi vil ikke gi skattelette til de aller rikeste menneskene i Norge. De pengene trenger vil til skoler og velferd, sa Stoltenberg.

- Det er payback-time for Rimi-Hagen, sa Sp-leder Liv Signe Navarsete.

- Det er flere millioner kroner Høyre og Fremskrittspartiet vil gi til de rikeste i Norge, sier Stolenberg om formuesskatten.

- Gi heller pengene til de eldre, gjentar han.

Dagbladet.no kommer snart med mer.

Oslo  20130907.
Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) under lørdagens partilederdebatt på TV2. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20130907. Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) under lørdagens partilederdebatt på TV2. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 796594022


Varnish cache server