Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv benekter vinglekampanje mot Jonas: - Det er et faktum

Finansministeren mener Støre kan takke seg selv for vinglestempelet.

VINGLEKRANGELEN FORTSETTER: Jonas Gahr Støre sier regjeringa har en strategi for å stemple han som vinglete. Siv Jensen sier ingen strategi behøves, fordi Støre er vinglete. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VINGLEKRANGELEN FORTSETTER: Jonas Gahr Støre sier regjeringa har en strategi for å stemple han som vinglete. Siv Jensen sier ingen strategi behøves, fordi Støre er vinglete. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag fortalte Ap-leder Jonas Gahr Støre at han mener seg utsatt for en bevisst strategi fra Høyre og Frp om å stemple ham som vinglete. Gjennom vinteren har profilerte navn fra de borgerlige partiene i tur og orden kritisert Støre for å vingle i viktige politiske saker. 

- Det er tydeligvis en gjennomtenkt strategi, noe partiene bruker tid på å avtale, sa Støre til Dagbladet.

I sin tale til Frps landsstyremøte søndag gikk Siv Jensen på ny til angrep på «vingle-Jonas». 

- Jeg kunne kanskje tatt ham på alvor om jeg ikke hadde hørt nye ting fra ham hele tida. Jeg hører stadig nye utspill fra både Jonas, Gahr og Støre. Han mener én ting til frokost, og en helt annen ting til middag, hamret Jensen fra podiet, som gjentok Jan Tore Sanners formulering om «Norges-rekord i å forandre mening».

«Svertekampanje» 22. februar omtalte Dagsavisens Arne Stran påstandene om at verken Arbeiderpartiet eller dets leder følger stø kurs, som en svertekampanje.

Finansministeren avviser likevel at hun er ute etter å ta Støre.

- Nei, jeg bare peker på det han gjør. Det er et faktum at Støre sier mange ulike ting. Og jeg merket meg han sa til Dagbladet lørdag at det viktigste han kunne gjøre nå er å tenke nye tanker. Jeg mener det viktigste vi gjør nå er å levere gode svar på den økende arbeidsledigheten, sier hun til Dagbladet. 

Ikke tid til å tenke Hun ville likevel ikke gi noe direkte svar på om begrepet «vingle-Jonas» er avtalt spill fra regjeringspartienes side.

- Er vinglestempelet en bevisst strategi fra din side, slik Støre hevder?

- Politikk handler om å diskutere løsninger og iverksette tiltak som gjør en forskjell for folk. Det har Høyre og Frp gjort i regjering, mens jeg merker meg at Arbeiderpartiet har store problemer med å finne sine svar på utfordringene Norge møter. 

Støre fortalte Dagbladet lørdag at han mener regjeringspartienes politiske krigføring er feil prioritering av tid, og forklarte det Siv Jensen kaller vingling som en fase hvor Arbeiderpartiet er opptatt av å lytte til innspill og utforme ny politikk. Frp-lederen er mener tvert i mot at det er Støre som bruker tiden sin feil. 

- Arbeiderpartiet sier nå de skal ha seminarer for å tenke seg fram til hva de bør mene om saker. Vi skal er opptatt av å styre landet har ikke tid til sånt. 

Hån fra Jonas I sin tale til landsstyremøtet i Frp på Gardermoen gikk ikke bare Siv Jensen til angrep på Arbeiderpartiets leder, men også partiets skatte- og avgiftspolitikk. Jensen sier det siste den norske økonomien trenger nå, er et sosialdemokratisk parti på kjærlighetsstien med skattefuten. 

- Jonas Gahr Støre hevder at dersom han fikk styre, så ville arbeidsledigheten vært lavere. Det synes jeg er en hån mot dem som står uten jobb. Selv ikke Jonas Gahr Støre kan styre oljeprisen.

Den borgerlige regjeringa har kuttet skatter i Norge med 18 milliarder siden de vant valget i 2013. Jensen varslet søndag sine partifeller at hun vil kutte mer selskapsskatten. Den var på 28 prosent da Jensen inntok finansministerposten, og er nå kuttet til 25 prosent. Likevel er hun ikke fornøyd, og lovet å kutte den ytterligere ned mot danskenes og svenskenes nivå på 22 prosent. 

- Det handler om noe så enkelt som å skape nye arbeidsplasser i norsk økonomi. Men vi vet utmerket godt at politikerne ikke sitter med svaret på hva som er framtidas arbeidsplasser. Det er det gründere der ute som gjør, forklarer Jensen.