Siv ber Trygve bytte side:
- Han er hjertelig velkommen

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum befinner seg i et selskap med skattekåte utgiftspartier, ifølge Frp-leder Siv Jensen. Nå ber hun Senterpartiet om å bytte side i politikken.

NÆRMERE DEG: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lagt fram et budsjett som står soleklart nærmest regjeringens skatte- og avgiftsnivå blant opposisjonspartiiene. Siv Jensen mener han bør ta konsekvensen og inviterer ham til å bytte side i norsk politikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NÆRMERE DEG: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lagt fram et budsjett som står soleklart nærmest regjeringens skatte- og avgiftsnivå blant opposisjonspartiiene. Siv Jensen mener han bør ta konsekvensen og inviterer ham til å bytte side i norsk politikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet vil øke skatter og avgifter med 9,7 milliarder. SV med 18 milliarder. Og MDG og Rødt? Om lag 30 milliarder.

Finansminister Siv Jensen biter seg imidlertid merke i at Senterpartiet - som eneste opposjonsparti - ikke står så langt unna en av hennes hjertesaker.

I Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums alternative budsjett matcher partiet omtrent regjeringens skatte- og avgiftsnivå. De finner også rom for avgiftslettelser på 3,7 milliarder.

Vedum selv har snakket om avgiftslettelser for vanlige folk på inn- og utpust i lang tid. Det er musikk i Siv Jensens ører.

I skattekåt selskap

- Er det vanskelig for deg at Senterpartiet legger fram et budsjett som praktisk talt matcher regjeringens skattenivå og som finner rom for avgiftslettelser kontra ditt opplegg?

- Det er ikke vanskelig for meg i det hele tatt, for det er ikke sant. Vedums forsøk på å framstå bilvennlig er med respekt og melde bare tøv, sier Siv Jensen med henvisning til Sp's forslag om kutt i drivstoffavgiftene.

Senterpartiets problem - ifølge Jensen - er nemlig hvem de eventuelt skal samarbeide med. For mens Senterpartiet foreslår å redusere bensinavgiften med 15 øre og dieselavgiften med 35 øre, mens MDG vil ha 5 kroner mer i drivstoffavgift og SV ønsker 2 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer