- Siv bør ikke straffes

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener Siv Jensen bare har brutt en ugyldig regel.

- BØR IKKE STRAFFES: Politiet har startet etterforskning av Siv Jensens 17. mai-feiring. Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener Siv Jensen har brutt en ugyldig lov, og derfor ikke bør straffes. Foto: Lise Åserud / NTB
- BØR IKKE STRAFFES: Politiet har startet etterforskning av Siv Jensens 17. mai-feiring. Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener Siv Jensen har brutt en ugyldig lov, og derfor ikke bør straffes. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ble det kjent at politiet vil etterforske tidligere Frp-leder Siv Jensen for mulig brudd på coronareglene.

Bakgrunnen er at Jensen var sammen med minst tolv personer under årets 17. mai-feiring. Blant disse var, ifølge Jensen selv, fem fullvaksinerte, noe som ville gjort arrangementet lovlig andre steder.

Jussprofessor ved UiB, Hans Fredrik Marthinussen, er blant dem som mener den avgåtte Frp-dronninga ikke bør straffes for dette arrangementet.

- Siv Jensen har ikke gjort noe straffbart, hun har brutt en ugyldig regel, sier han til Dagbladet.

- Tror de kan vedta hva som helst

Årsaken til hans standspunkt er at Oslos regel bryter med Helsedirektoratets anbefaling, og at det videre er vanskelig å se at denne regelen er medisinskfaglig nødvendig og forholdsmessig, forklarer Marthinussen til Dagbladet.

Helsedirektoratet mener selv at denne regelen er urimelig.

- Dette er den store synden i Kommune-Norge. At smittevernloven krever en medisinskfaglig begrunnelse, er noe som ofte snakkes om av regjeringen og helsemyndighetene, men her synder Kommune-Norge til stadighet. De tror de kan vedta hva som helst bare fordi de synes det er passende ut fra smittesituasjonen, men det har de ikke myndighet til. Så kan man mene hva man vil om det, men da må Stortinget endre smittevernloven først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer