Siv bykser fram. Kjempemåling for Frp

Siv Jensen kan juble for beste Frp-måling siden 2013.

KAN SMILE: Siv Jensen og Frp er tilbake i medvind og scorer bedre på Dagbladets nyeste partibarometer enn partiet har gjort siden før valget i 2013 NINA HANSEN / DAGBLADET
KAN SMILE: Siv Jensen og Frp er tilbake i medvind og scorer bedre på Dagbladets nyeste partibarometer enn partiet har gjort siden før valget i 2013 NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp bykser fram på landets nyeste partibarometer. Regjeringspartiet får en oppslutning på 18,2 prosent i tallene Ipsos MMI har samlet inn - det høyeste Dagbladets partibarometer har målt Frp til siden før valget i 2013. 

Frp-leder og finansminister Siv Jensen er naturligvis svært fornøyd. 

- Det er alltid hyggelig å kommentere gode meningsmålinger. Frp er inne i en god trend nå, og har vært det ei stund. Det er spesielt gledelig siden vi nå leder landet gjennom en krevende situasjon, sier Jensen til Dagbladet. 

Krevende tider Til sammen ville regjeringspartiene fått 71 mandater på Stortinget dersom denne målingen var gjeldende, seks færre enn i dag. Høyre ville fått 39 mandater, ni færre enn i dag, mens Frp ville fått 32 mandater, tre flere enn de har i dag. 

Høyre får en oppslutning på 21,4 prosent, tilbake 1,2 prosentpoeng siden januar, mens Arbeiderpartiet fortsatt er landets største parti med støtte fra 33,8 prosent.

- Dette er krevende tider. Vi opplever en alvorlig flyktningkrise og et stort fall i oljepriser som fører til en omfattende og nødvendig omstilling av norsk økonomi, fortsetter Jensen som likevel nekter for at hun er overraska over oppturen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer