Siv bytter mannskap

I statsråd i dag foretas det flere utskiftninger i regjeringsapparatet, etter det Dagbladet erfarer.

 ENDRINGER:  Den mest markante endringen er at Siv Jensens nærmeste medarbeider, Ole Berget (32), går av som statssekretær i Finansdepartementet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ENDRINGER: Den mest markante endringen er at Siv Jensens nærmeste medarbeider, Ole Berget (32), går av som statssekretær i Finansdepartementet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mest markante er at Siv Jensens nærmeste medarbeider, Ole Berget (32), går av som statssekretær i Finansdepartementet.

Berget skal ha telt på knappene allerede etter stortingsvalget, men lot seg friste til å bli med på Fremskrittspartiets historiske inntreden i regjeringen.

Mer Frp for Siv Trønderen var bare 23 år da han kom til Stortinget og jobbet som helsepolitisk rådgiver for Fremskrittspartiets gruppe i fire år.

Siden 2010 har Ole Berget vært sentral i partiets kommunikasjonsavdeling, de siste åra som Siv Jensens pressekontakt.

Fredrik Färber (35) flyttes fra Statsministerens kontor til samme stilling i Finansdepartementet. Statssekretær Jon Georg Dale (30) går fra Samferdselsdepartementet til Finansdepartementet.

Det innebærer at Fremskrittspartiet styrker bemanningen med en stilling for å frigjøre mer tid til partilederoppgaver for Siv Jensen. Dale erstattes som statssekretær i Samferdselsdepartementet av Tom Cato Karlsen 40, varaordfører i Bodø og sentralstyremedlem i Frp.

Familien Maria Hoff Aanes 37 gir seg som statssekretær i Barne, likestillings og inkluderingsdepartementet for å få mer tid til familien.

Hun er gift med Sigbjørn Aanes H, statssekretær og presseansvarlig for Erna Solberg ved Statsministerens kontor.

Avgangene fører til en større rokering.  

Fra NHO Kai-Morten Terning (37), overtar som statssekretær for Maria Hoff Aanes i BLI.

Terning har bakgrunn som bystyremedlem i Oslo, generalsekretær i FpU og kommer nå fra stillingen som næringspolitisk rådgiver i NHO.

Tidligere leder i FpU, Himanshu Gulati 26, bytter statssekretærjobb fra Justisdepartementet til SMK for å dekke opp for Fredrik Färber.

Jurist og tidligere Oslo-byråd Jøran Kallmyr 36 blir ny statssekretær i Justisdepartementet.