Siv doblet bomutgiftene til sykepleier på direkten

De reelle bomutgifter er 919 kroner i måneden, ikke 2 000 som Siv Jensen påstår. Det kommer fram i Dagbladets faktasjekk.

STATSMINSITER-DUELLEN:  Frp-leder Siv Jensens regnestykke på bomutgifter holdt ikke vann i faktasjekken. Foto: HENNING LILLEGÅRD
STATSMINSITER-DUELLEN: Frp-leder Siv Jensens regnestykke på bomutgifter holdt ikke vann i faktasjekken. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiet er mot bomfinansierte veier, men sier ja til slike ordninger om det finnes gratis alternative kjøreruter forbi bomstasjonene. I TV 2-programmet Din neste Statsminister 12. august utfordret Siv Jensen statsminister Jens Stoltenberg om finansiering av veier og hva slags kostnader dette medførte for folk.Siv Jensen viste til en sykepleier fra Jessheim som pendler til Feiringklinikken daglig og som fra oktober i år må betale bompenger på E6. Dette liker ikke Fremskrittspartiet.

Under debatten spurte hun Stoltenberg:

- Synes du det er rimelig at en sykepleier, med en relativt lav inntekt, må betale 2000 kroner måneden for å komme på jobb?

- Det eksempelet kjenner ikke jeg, men jeg skal gjerne undersøke, svarte Stoltenberg.

Under halve prisenDagbladet.nos faktasjekk har gjort nettopp dette. Vi har snakket med den mye omtalte sykepleieren, prosjektlederen for E6-utbyggingen mellom Gardermoen og Biri, samt Skattebetalerforeningen.

Konklusjonen er at Siv Jensens 2000-kroner påstand i TV2-programmet ikke er riktig. Det er flere måter å regne på, men alle summene blir lavere enn 2000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer