Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv dro til skogs etter Venstres krisemøte

Det finnes andre ting i livet som er viktige også, skriver Frp-leder Siv Jensen på Facebook. Og gjentar at partiet er ferdig med å forhandle om bompenger.

BOMKAOS: Siv Jensen om bompengekaoset. Reporter: Trym Mogen. Video: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer

Situasjonen i regjeringen virker mer fastlåst enn noensinne etter dagens krisemøte i Venstre.

Der fikk Trine Skei Grande med seg «en godtepose» med innspill og forslag tilbake til bompengeforhandlingene i regjeringen.

Stakk til skogs

Men Siv Jensen og Fremskrittspartiet skal hun ikke forhandle med. Det står Jensen fortsatt fjellstøtt på - tre dager etter at Frp sa ja til den samme bompengeskissen Venstre slakter.

«Frp og jeg har forhandlet oss ferdig. Men det er andre ting som er viktig også. Derfor er jeg en tur i marka med familien», skriver Jensen i ettermiddag på Facebook og deler et bilde med nevøen Eik.

Både Siv Jensen og Venstre-toppene peker på Erna Solberg, som i kveld er i partilederutspørring i NRK, når de får spørsmål om hva som nå skjer videre.

Forankret nei-et

Ifølge Jensen var det statsministeren selv som fredag ba partiene om å forankre skissen til løsning, men da hadde allerede Venstre-leder Trine Skei Grande sagt nei.

Grandes nei ble ettertrykkelig gjentatt etter dagens krisemøte i Venstre, der Abid Raja slo fast at skissen Frp har sagt ja til står til terningkast én.

- Hva tenker du om at Erna Solberg ber dere om å ta stilling til en skisse som Venstre-leder Trine Skei Grande ikke har godkjent?

- Det har jeg ikke brukt en kalori på å tenke på, svarte Terje Breivik, Venstres parlamentariske leder, på spørsmål fra Dagbladet i etterkant av dagens krisemøte.

Breivik er klar på at skissen er for dårlig på miljø, klima og setter i fare nullvekstmålet, at det ikke skal bli økt trafikk inn til byene.

Fremskrittspartiet på sin side mener det samme som bomaksjonistene - nok er nok. Og tiden for forhandlinger er over.

- Venstre har hatt to måneder på seg til å legge sine ting på bordet, sier Jensens statssekretær Atle Simonsen til Dagbladet i dag.

BOMPENGER: Venstre-politiker ABid Raja etter Venstres krisemøte om bompenger. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!