Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv er ikke alene

Om å bo alene. Sjekk singeltallene her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Vi kan jo ikke tvinge folk å bo sammen, sier Frp-formann Siv Jensen til Dagbladet.no. 

Flere enn noen gang bor alene. Nærmere 40 prosent av alle privathusholdninger består i dag av én person. I 1960 var det bare 14 prosent av husholdningene som bestod av én person. Dette viser tall fra den registerbaserte familie- og husholdningsstatistikken.

Se statistikk fra hele landet her!

Flest bor alene i Oslo. En av dem er Frp-formannen.

Oslo mest alene

- Jeg har jo ikke bedret statistikken. Samtidig håper hun at de fleste som bor alene gjør det frivillig - jeg vet jo at mange gjør det ufrivillig. Men jeg tror ikke løsningen er politiske vedtak, sier Jensen til Dagbladet.no.

Ved årsskiftet var det 163 500 personer i Oslo som bodde alene. Det betyr at 55 prosent av alle privathusholdninger i Oslo nå består av kun én person. Jensen nekter å være med på at dette er trist.

- Det er jo ikke sånn at aleneboende sitter hjemme å sturer i leiligheten. Mange har et rikt sosialt liv, sier Jensen.

IKKE TRIST:- Det er jo ikke sånn at aleneboende sitter hjemme å sturer i leiligheten. Mange har et rikt sosialt liv, sier Siv Jensen. Foto: NINA RUUD
IKKE TRIST:- Det er jo ikke sånn at aleneboende sitter hjemme å sturer i leiligheten. Mange har et rikt sosialt liv, sier Siv Jensen. Foto: NINA RUUD Vis mer

Flytter fra alenetoppen

Før bodde Jensen i bydelen som er på alenetoppen i Oslo - bydelen Sagene består over 70 prosent av alle husholdningene av én person. Nå har hun flyttet til andre enden av skalaen - på Nordstrand utgjør aleneboende ca. 20 prosent av husholdningene.

- Tror ikke statistikken blir bedre ved at jeg flytter til Nordstrand, sier Jensen. Hun mener spesielt næringsmiddelindustrien har mye å tjene på å tilpasse produktene for aleneboende.

- I dag må mange kaste mat fordi enhetene ikke er tilpasset enmannshusholdninger. Dette er både veldig bortkastet og veldig dyrt, sier Jensen.

image: Siv er ikke alene
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media