- Siv er ikke så sint og innesluttet som hun var

Carl I. Hagen roser Frp-lederens innsats i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen kom til Dagbladets valgbod for å delta valgkampen for en stakket stund. Men aller først tok han en svingom med Dagbladets programleder og venninne av kona, Martine Aurdal.

- Ille å være tilskuer Det er en stund siden Hagen entret valgkampscenen. Frp-høvdingen har tidligere uttalt at han savner seg selv i norsk politikk.

- Jeg synes det er ille å være tilskuer, sier Hagen til Dagbladet på plass foran Eidsvolls plass og legger til:

- Men det er en ny ledelse. Å ha med meg hengende med som en gammel og grinete gubbe, som dere i avisene noenganger har kalt meg, er ingen god idé.

Hagen og kona Eli Hagen er to av de nye deltakerne i TV2s seersuksess «Skal vi danse.» Så langt har han gått ned 12 kilo og Eli Hagen 10 kilo.

- Smilende og bli På spørsmål om hva han synes om Frps nåværende leders innsats i valgkampen, svarer han slik:

- Siv Jensen er mer smilende og bli. Hun er ikke så sint og innesluttet som hun var før. Jeg synes hun er flink og setter de andre på plass. Man får ikke et sterkt Frp om en ikke holde de andre i øra.
 
På spørsmål fra Dagbladet TVs Peder Ottosen, om hva slags absolutte krav Frp bør stille til et regjeringssamarbeid, sier han følgende:

- Bedre utenfor - Man må ha såpass gjennomslag i eldreomsorgen at vi får fjernet at det er kommunene som avgjør. I tillegg må vi ha en radikal innstramming i asyl- og innvandringspolitikken, sier han og legger til:

- Men man går jo ikke i forhandlinger med absolutte krav. Men det skal jo ikke være slik at når vi får spørsmål om hva vi har fått gjennomslag for om to år, så har vi ikke fått gjennomført det som er viktig. Da skal vi ha fått gjennomslag for at helsekøene går nedover og at vi har fått fanget de kriminelle. Da kan vi si at det har vært verdt å sitte i regjering, sier Hagen og legger til:

- Hvis vi ikke får gjennomslag så er det mye bedre for Frp å ikke gå inn i regjering.

- På innerlomma For Hagen er det av avgjørende betydning at Frp får gjennomslag for å kvitte seg med handlingsregelen, som han har en kopi av på innerlomma.

- Vi ahr 4700 milliarder på bok og en del av EØS. Vi kan bygge masse veier og få folk fra utlandet over hit uten at det bidrar til press i norsk økonomi. Vi får bare byttet ut en del av milliarder fra Coca cola og over i norsk velferd.

På spørsmål om Hagen frykter at den nåværende ledelse går på kompriss med Frps politikk, avvsier han dette.

- Nei, det tror jeg ikke. For at Frp skal gå i regjeing, så må jeg si at helsevesenet og eldreomsorgen er noe av det viktigste.
Frykter rot med V og KrF Men Hagen frykter kaos om det ikke blir et blåblått flertall med Høyre og KrF.

- Det blir rot om vi skal ha med Venstre og KrF, sier Hagen og legger til:

-  Jeg regner med at det raskt blir avklart at det blir Høyre og Frp om det skulle bli flertall for de to partiene alene. Hvis ikke tror jeg Venstre og KrF kommer til å holde sammen. Da vil det bli avgjort om det blir fire partier i regjeringen.

Vil utnytte handlingsregelen
Hagen synes Jensen prioriterer riktig når hun vil ha finansministerposten i en borgerlig regjering.
 
-  Det er avgjørende. Her må man få styr på økonomien. Her er det et veldig stort handlingsrom. Jens Stoltenberg har en utdatert måte å drive handlingsregelen på. De gamle teoriene er utdatert. Vi må legge bort kartet og se på virkeligheten.

- Bør Frp gå ut av en regjering hvor man ikke får endret handlingsregelen?

- Nei, så lenge vi kan sette av penger til et eget selskap, et AS Norge Bygg Veier, som bygger broer, veier og tunneler, så vil vi si at vi stod på handlingsregelen uten at det går ut over statsbudsjettet, sier Hagen.