Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Siv er verdens heldigste finansminister

Jonas Gahr Støre mener en regjering aldri har kommet til et mer dekket bord enn de blåblå.

BUDSJETTDUELL: Jonas Gahr Støre, nestleder i finanskomiteen i Stortinget, ønsker finansminister Siv Jensen velkommen til Stortinget i dag. - Vi har begynt å savne henne, sier han. Foto: Morten Holm / Scanpix
BUDSJETTDUELL: Jonas Gahr Støre, nestleder i finanskomiteen i Stortinget, ønsker finansminister Siv Jensen velkommen til Stortinget i dag. - Vi har begynt å savne henne, sier han. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson, Jonas Gahr Støre, reagerer på finansminister Siv Jensens uttalelser i et intervju i Dagbladet i går.

- Siv Jensen er verdens heldigste finansminister. Aldri har en ny regjering kommet til et mer dekket bord, sier han.

Håper på hjelp - I sin historiefortelling hopper Siv Jensen over at Norge har styrt gjennom finanskrisen bedre enn noe annet europeisk land.

Når hun attpåtil hevder at produktiviteten har vært fallende siden 2005, så håper jeg Finansdepartementets dyktige fagfolk hjelper henne på bedre tanker til i dag, sier Jonas Gahr Støre.

Den tidligere utenriksministeren og helseministeren lover ryddig mottakelse av Fremskrittspartiets ferske finansminister.

- Vi skal møte Siv Jensen saklig og måle det hun kommer med opp mot valgløftene og det Høyre og Frp foreslo da de lagde alternative statsbudsjett i stortinget.

Ikke fire dager Til Dagbladets nettutgave i går sa Siv Jensen at hun som finansminister i realiteten bare hadde hatt fire dager til å ta nye grep i det rødgrønne statsbudsjettet for 2014.

- Jeg er helt uenig i at hun bare har hatt fire dager på seg til å lage dette budsjettet.

Hun har hatt åtte år og attpå til har hun hatt tre intense uker med verdens beste embetsverk, sier Gahr Støre.

Byråkratikutt Han påpeker at Frp-lederen må reorientere seg.

- Mens Siv Jensen i Stortinget budsjetterte med milliardbesparelser ved å kutte i byråkratiet, må hun nå forholde seg til den samme virkeligheten som vi andre lever i.

Vi forstår at Solberg-regjeringen har til hensikt å bruke mer oljepenger for å innfri løftene, det er et interessant budskap fra partier som mente at den rødgrønne regjeringen gjorde Norge for avhengig av oljepengene, og at sju av ti oljekroner ble brukt feil, sier Jonas Gahr Støre.

Savn etter Siv Arbeiderpartiets nestleder i Stortingets finanskomite polemiserer mot finansminister rødgrønne kritikk.

- Siv Jensen sier vår regjering ikke la til rette for god verdiskapning. Det rimer ikke i et land der det er skapt 350.000 nye arbeidsplasser, som har Europas laveste ledighet, minste inntektsforskjeller og god vekst.

Det er snarere fortellingen om et land som har brukt penger og menneskelig innsats på en god måte.

For øvrig ønsker jeg Siv Jensen hjertelig velkommen til Stortinget. Vi begynner faktisk å savne henne, sier Jonas Gahr Støre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media