BLONDE PITTBULLER?:  Det mener et britisk månedsmagasin. Er fra en debatt mellom Siv Jensen (t.v.) og Kristin Halvorsen under NHOs årskonferanse. Foto: 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
BLONDE PITTBULLER?: Det mener et britisk månedsmagasin. Er fra en debatt mellom Siv Jensen (t.v.) og Kristin Halvorsen under NHOs årskonferanse. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Siv, Erna og Kristin er blonde pittbuller

Og Siv Jensen er Norges Margaret Thatcher, skriver britisk magasin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I desemberutgaven av det britiske månedsmagasinet Standpoint Magazine sammenliknes Siv Jensen med Margareth Theacher, og Jensen, Solberg og Halvorsen beskrives som «blonde pitbuller».

Det selverklærte høyrekonservative- og USA-vennlige politiske magasinet kommer med beskrivelsene i forbindelse med en større sak om høyrepopulistiske europeiske partier, hvor de også trykker et lengre intervju med Siv Jensen. 

- På en måte passer Siv Jensen inn i det politiske establishmentet i Norge. Hun er som den konservative Erna Solberg og den sosialistiske Kristin Halvorsen formidable, blonde pitbuller født på 1960-tallet. Den Thatcher-liknende auraen som Jensen definerer politikk med, skiller henne imidlertid ut fra de andre , skriver månedsmagasinet.

Stolt av sammenlikningen

I intervjuet forteler Siv Jensen også at Thatcher, i tillegg til Sarah Palin og Nicolas Sarkozy, er en av hennes politiske helter.  

- Det er en sammenlikning jeg er veldig stolt av. Hun er en av de beste politikerne som har vært, sier Jensen til Dagbladet.no.

På spørsmål om hva hun synes om pittbullsammenlikningen svarer hun imidlertid at hun er vant til sammenlikninger, og ikke har noen kommentar til denne.

Det konservative magasinet synes media i Norge har tegnet et demonisk og urettferdig bilde av Frp, men har likevel stor tro på at partiet kan få regjeringsmakt.

- Selv om ingenting i partiets program ville fått øyenbrynene til å reise seg for eksempel i moderate republikanske sirkler i USA, har Frps avvisning av det tradisjonelle, nordiske synet på statens rolle fått media til å karikere dets ideologi som farlig, dets tilhengere som  mindre utviklede lavpanner og Hagen som en demagog. (...) Men hvis hun vinne makten kan hun likevel komme til å skape en modell for modig liberalisme og sunt bondevett for hele Europa, skryter tidsskriftet.

På trykk i Israel
I intervjuet redegjør Jensen også for sitt syn på Israel.  

- Jeg er ikke redd for å forsvare Israels rett til å forsvare seg selv. Det er uheldigvis omgitt av veldig kaotiske land, sier hun blant annet.

Les hele intervjuet her.  

Norge har i den siste tiden flere ganger blitt omtalt i den israelske avisen Jerusalem Post.

Avisen skrev blant annet om den norske UD-ansatte ved ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia som sammenliknet Israel med Nazi-Tyskland, noe som vakte sterke reksjoner i Israel, men som kanskje har fått opp den israelske interessen for norsk politikk.

Jerusalem Post har publisert hele Jensen-intervjuet fra Standpoint Magazine som en av sine toppsaker i dag.

PITTBULL:  Dette er også en blond pittbull, ifølge Standpoint Magazine.
Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
PITTBULL: Dette er også en blond pittbull, ifølge Standpoint Magazine. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer