- Siv, Erna og Kristin er blonde pittbuller

Og Siv Jensen er Norges Margaret Thatcher, skriver britisk magasin.

BLONDE PITTBULLER?:  Det mener et britisk månedsmagasin. Er fra en debatt mellom Siv Jensen (t.v.) og Kristin Halvorsen under NHOs årskonferanse. Foto: 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
BLONDE PITTBULLER?: Det mener et britisk månedsmagasin. Er fra en debatt mellom Siv Jensen (t.v.) og Kristin Halvorsen under NHOs årskonferanse. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I desemberutgaven av det britiske månedsmagasinet Standpoint Magazine sammenliknes Siv Jensen med Margareth Theacher, og Jensen, Solberg og Halvorsen beskrives som «blonde pitbuller».

Det selverklærte høyrekonservative- og USA-vennlige politiske magasinet kommer med beskrivelsene i forbindelse med en større sak om høyrepopulistiske europeiske partier, hvor de også trykker et lengre intervju med Siv Jensen.  - På en måte passer Siv Jensen inn i det politiske establishmentet i Norge. Hun er som den konservative Erna Solberg og den sosialistiske Kristin Halvorsen formidable, blonde pitbuller født på 1960-tallet. Den Thatcher-liknende auraen som Jensen definerer politikk med, skiller henne imidlertid ut fra de andre , skriver månedsmagasinet.

Stolt av sammenlikningen

I intervjuet forteler Siv Jensen også at Thatcher, i tillegg til Sarah Palin og Nicolas Sarkozy, er en av hennes politiske helter.  

- Det er en sammenlikning jeg er veldig stolt av. Hun er en av de beste politikerne som har vært, sier Jensen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer