Siv får skylda for det borgerlige nederlaget

... av utenlandske medier.

- SABOTERTE BORGERLIG REGJERING: Ifølge flere utenlanske aviser var det Siv Jensen og Frp som var hovedhinderet for et regjeringsskifte. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
- SABOTERTE BORGERLIG REGJERING: Ifølge flere utenlanske aviser var det Siv Jensen og Frp som var hovedhinderet for et regjeringsskifte. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Borgerlig splittelse takket være Siv Jensen og Frp sikret gjenvalg for den rødgrønne regjeringen, konstaterer utenlandske medier i sin omtale av valget i Norge.

De rødgrønne sender også et klart signal til nabolandene Sverige og Danmark, mener Dagens Nyheters korrespondent i Oslo, Björn Lindahl.

Han tror valgseieren vil fungere som en inspirasjonskilde for nordiske sosialdemokrater og minner om neste års valg i Sverige.

Siv Jensen er den fremste forklaringen på at de borgerlige partiene i Norge ikke greier å samarbeide, konstaterer Lindahl.

- Fremskrittspartiet er blitt så store at sentrum i Norge presses stadig nærmere Arbeiderpartiet. Senterpartiet har alt skiftet blokk, og Venstre kan komme til å følge etter, mener han.

Angrer trolig

Aftonbladet mener også at de borgerlige partiene har seg selv å takke for valgnederlaget, men tror likevel at skuffelsen er stor.

- De hadde regnet med at de norske velgerne skulle gjøre som de pleier, nemlig kaste ut den sittende regjeringen, skriver den svenske avisen.

- Trolig angrer de nå på at de ikke fulgte den svenske alliansens eksempel og presenterte et felles regjeringsalternativ, tror avisens utsendte journalist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer