Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Siv frykter ikke nytt usosial-stempel

Finansminister Siv Jensen mener at grepene regjeringen tar i statsbudsjettet er helt avgjørende for å omstille Norge til ei ny tid.

SATSING: Finansminister Siv Jensen legger i dag fram et statsbudsjett med sterk satsing på samferdsel for blant annet å kompensere for reduksjon av arbeidsstyrken i oljesektoren. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SATSING: Finansminister Siv Jensen legger i dag fram et statsbudsjett med sterk satsing på samferdsel for blant annet å kompensere for reduksjon av arbeidsstyrken i oljesektoren. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Hun hevder at LO tar alvorlig feil om timingen for skattereformen og frykter ikke gjentakelse av fjorårets kritikk om usosial profil.

Forsering av store veiprosjekter skal gjennomføres med hjelp av oppsagte oljeingeniører. Samferdsel og helsesektoren er blant årets største budsjettvinnere.

Må skapes

- Regjeringen legger fram et statsbudsjett med overskriften «Arbeid, aktivitet og omstilling». Det vil handle om at vi har noen grunnleggende utfordringer i norsk økonomi som vi er nødt til å håndtere. Den langsiktige omstillingsutfordringen er definitivt den største, sier finansminister Siv Jensen.

- Fordi når olje- og gassrelatert næringsliv skal sysselsette langt færre, må de som mister jobbene sine så raskt som mulig finne jobb andre steder. De arbeidsplassene kommer jo ikke bare opp fra et hull i gulvet, de må skapes av noen. Nå handler det om å stimulere til økte investeringer, frigjøre tilgjengelig kapital, få fart på gründerne og motivere de gode ideene, sier hun.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?