SATSING: Finansminister Siv Jensen legger i dag fram et statsbudsjett med sterk satsing på samferdsel for blant annet å kompensere for reduksjon av arbeidsstyrken i oljesektoren. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SATSING: Finansminister Siv Jensen legger i dag fram et statsbudsjett med sterk satsing på samferdsel for blant annet å kompensere for reduksjon av arbeidsstyrken i oljesektoren. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Siv frykter ikke nytt usosial-stempel

Finansminister Siv Jensen mener at grepene regjeringen tar i statsbudsjettet er helt avgjørende for å omstille Norge til ei ny tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hun hevder at LO tar alvorlig feil om timingen for skattereformen og frykter ikke gjentakelse av fjorårets kritikk om usosial profil.

Forsering av store veiprosjekter skal gjennomføres med hjelp av oppsagte oljeingeniører. Samferdsel og helsesektoren er blant årets største budsjettvinnere.

Må skapes

- Regjeringen legger fram et statsbudsjett med overskriften «Arbeid, aktivitet og omstilling». Det vil handle om at vi har noen grunnleggende utfordringer i norsk økonomi som vi er nødt til å håndtere. Den langsiktige omstillingsutfordringen er definitivt den største, sier finansminister Siv Jensen.

- Fordi når olje- og gassrelatert næringsliv skal sysselsette langt færre, må de som mister jobbene sine så raskt som mulig finne jobb andre steder. De arbeidsplassene kommer jo ikke bare opp fra et hull i gulvet, de må skapes av noen. Nå handler det om å stimulere til økte investeringer, frigjøre tilgjengelig kapital, få fart på gründerne og motivere de gode ideene, sier hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn