Siv gir Carl klar klimabeskjed: - Han må forholde seg til Frps program

Hagen til «kamp mot klimahysteriet».

KLIMADEBATT: Carl I. Hagens mulige comeback på Stortinget gir mulighet for klimadiskusjon internt i Frp. Jensen gir partiveteranen beskjed om å huske på partiprogrammet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLIMADEBATT: Carl I. Hagens mulige comeback på Stortinget gir mulighet for klimadiskusjon internt i Frp. Jensen gir partiveteranen beskjed om å huske på partiprogrammet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen slår fast at Carl I. Hagen må forholde seg til partiprogrammet hvor det står at klimaendringene er menneskeskapte.

Frp-veteran og stortingskandidat Carl I. Hagen erklærte denne uken «kamp mot klimahysteriet» og hevdet overfor flere medier at klimaendringene ikke er menneskeskapte. Nå får han klar beskjed fra partileder Siv Jensen om å rette seg etter partiprogrammet, ifølge Dagens Næringsliv.

- Han, som meg, må forholde seg til det som står i Frps program. Vårt program er mer kritisk til disse spørsmålene enn andre partier er, men vi anerkjenner at klimaendringene også er menneskeskapte. Men vi peker også på at det er en del av naturlige variasjoner. Likevel peker vi på at det er fornuftig å kutte CO2-utslippene, sier Siv Jensen.

Hagen sier at han ikke ønsker å uttale seg om saken før han ser den på trykk. Frp-veteranen satser på et stortingscomeback etter at han mandag inntok fjerdeplassen på partiets nominasjonsliste i hovedstaden. Jensen sier «hun tenkte det var et artig fremstøt» da hun fikk vite om planene.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer