ELI TIL ANGREP: Eli Engum Hagn slår knallhardt tilbake mot Frp og Siv Jensen etter at det ble klart at Carl I. Hagens ønske om å bli medlem av Nobelkomiteen ikke blir innfridd. Nå er det total isfront mellom Eli Hagen og Siv Jensen. Her er Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og Eli Hagen (t.v.) under partiets valgvake i Wallmans Salonger i 2007, og under helt andre forhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
ELI TIL ANGREP: Eli Engum Hagn slår knallhardt tilbake mot Frp og Siv Jensen etter at det ble klart at Carl I. Hagens ønske om å bli medlem av Nobelkomiteen ikke blir innfridd. Nå er det total isfront mellom Eli Hagen og Siv Jensen. Her er Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og Eli Hagen (t.v.) under partiets valgvake i Wallmans Salonger i 2007, og under helt andre forhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

«Siv har alltid hevdet at hun har behandlet Carl pent. Nå har hun bevist at hun ikke har det»

Eli Engum Hagen tror ikke lenger Siv Jensen kan lede landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eli Engum Hagen mener Siv Jensen bevisst har vraket Carl I. Hagen, og sier rett ut at hun mener Frp-lederen nå har bevist at hun har sterke antipatier mot Frp-høvdingen.

Dypt skuffet
Det er en opprørt «elskerinne, hustru og sekretær» som snakker med Dagbladet på telefon.

- Jeg synes det er veldig skuffende at han ikke fikk avsluttet sin karriere i Nobelkomiteen. Ytterhorn har sittet der i 12 år, hun er 70 år. Hvis Siv hadde snakket med Inger Marie, så kanskje hun hadde trådt til side, sier Eli Engum Hagen.

- Carl fikk ble jo skuffet da han så at Inger Marie var innstilt på gjenvalg. Da var det for seint, legger hun til.

I går kveld kunne TV2 fortelle at Hagen ble vraket som nytt medlem til Nobelkomiteen. I dag kunne VG og DN fortelle at Hagen rasende frasa seg sine verv i partiet da det ble klart på et gruppemøte i Frps stortingsgruppe forrige uke.

- Burde hedret Carl
Det er et sårt oppgjør Eli Hagen nå ta med Frp. Hun mener det nå er mange i Frp som deler ansvaret for at Hagen ikke fikk sitt ønske om å sitte i Nobelkomiteen oppfulgt, og går så langt som å si at uten Hagens innsats hadde partiet «ikke eksistert» i dag.

- Jeg synes jo også at det kunne ringt noen bjeller blant representantene i gruppemøte. Han har vært formann i 28 år. Ingen av de andre hadde vært på Stortinget hadde det ikke vært for Carl. Hadde ikke han bygd opp partiet slik han har gjort, hadde partiet ikke eksistert. Han bygget det opp igjen fra null til 30 prosent. Dette har de tydeligvis glemt, sier hun.

I et illsint brev gyver Carl I. Hagen selv løs på Siv Jensen og partiledelsens håndtering av saken.

- Han overlot partiet til Siv på 30 prosent. Du ser jo hvordan det går nå. De burde hedret Carl i stedet, sier legger hun til.

- Nå er hun kvitt ham
Det har lenge vært kjent at Eli Hagen og Siv Jensen har hatt et noe anstrengt forhold. Nå sier fru Hagen det som det er.

- Dette er bare trist. Det er bare hult når Siv Jensen sier det. Hun kunne ha fjernet den tristheten som er her nå, om hun hadde giddet.

Mistet troen på Siv
Nå sier Eli Engum Hagen at hun har mistet troen på Siv Jensen som partileder og som en mulig framtidig statsminister for Frp.

- Jeg har ikke noen tro på Siv lenger. Jeg kan ikke ha tro på at noen som holder tilbake viktig informasjon eller opplysning fra en tidligere partileder i en slik sammenheng kan bli statsminister. Hvordan skal hun greie å styre et land når hun ikke greier å håndtere grunnleggende personalpolitikk? spør Eli Hagen.

- Sterke antipatier
Hagen går langt i mistenke Siv Jensen for å mislike Carl I. Hagen sterkt.

- Hun er ikke profesjonell. At hun ikke liker ham eller hater ham, har ikke noe med saken å gjøre. Hun må være profesjonell.

- Mener du å si at Siv hater Carl I. Hagen?
- Jeg har mine tvil. Hun har i hvert fall ganske sterke antipatier mot ham, da.

- Hva er bakgrunnen for at du mener det? Er dette noe du mener har bygget seg opp over tid?

- Jeg skal ikke rippe opp i gamle ting. Hun har alltid hevdet at hun har behandlet ham pent. Nå har hun bevist at hun ikke har det, sier Eli Engum Hagen.

Frp-lederen ønsket ikke å kommentere Eli Hagens utspill.

- Takk, men jeg har sagt det jeg har å si, sier Siv Jensen til Dagbladet i en sms.