Siv holdt Trine i mørket

Siv Jensen var på møtet der Frp planla hvordan de skulle ydmyke Abid Raja. Partiet ventet helt til Raja satt inne i stortingssalen med å fortelle ham om hva som ventet. Venstre reagerer kraftig på det de mener er et avtalebrudd.

VISSTE HVA SOM VAR I VENTE: Siv Jensen var på møtet der Frp bestemte seg for å kreve voteringer over Abid Rajas rolle på Stortinget. Dagen etter måtte regjeringspartiene rense lufta under internt møte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VISSTE HVA SOM VAR I VENTE: Siv Jensen var på møtet der Frp bestemte seg for å kreve voteringer over Abid Rajas rolle på Stortinget. Dagen etter måtte regjeringspartiene rense lufta under internt møte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld bestemte Frp's stortingsgruppe at partiet samlet skulle gå til angrep på Abid Raja i Stortinget neste dag.

Helga før hadde Per-Willy Amundsen tatt til orde for å fjerne Raja fra Stortingets presidentskap. Det bandt i realiteten mange Frp-hender under møtet, får Dagbladet bekreftet.

Partiet måtte velge mellom en av sine egne og Abid Raja.

Også finansminister Siv Jensen var på møtet. Hun deltok ikke i diskusjonen om partiet skulle kreve en skriftlig votering før Raja kunne konstitueres som visepresident for et nytt år.

Men finansministeren var til stede da konklusjonen ble truffet, forteller Dagbladets kilder.

Den skriftlige voteringen blir i Frp sett på som en gjengjeldelse for Abid Rajas gjentatte angrep på Siv Jensen og partiets retorikk. Det å vente med å informere til siste liten, skulle gjøre effekten størst mulig.

Visste hva som kom

Det gjøres også klart at Jensen var innforstått med hva som nå kom til å skje.

At Jensen tidligere i høst varslet et «tydeligere og tøffere Frp», ble også flere ganger under møtet brukt som argumentasjon for å sette Raja på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer