Siv i spagaten

Siv Jensen må forene skarpe ord med et mykt innhold. Det er like lett som å slå stiften, skriver John O. Egeland

GOD TALER: Siv Jensen viste igjen at hun kan være blant landets fremste talere under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i går. Hun opptrådte som en verbal forfører, skriver Dagbladets kommentator. Foto: NINA HANSEN
GOD TALER: Siv Jensen viste igjen at hun kan være blant landets fremste talere under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i går. Hun opptrådte som en verbal forfører, skriver Dagbladets kommentator. Foto: NINA HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SIV JENSEN ER EN god politisk taler, av og til blant de aller beste. På Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen viste hun i går fram sitt register som verbal forfører. En Jensen-tale beveger seg på flere retoriske plan og stilen veksler i tempo og tone. Siv kan være varm og legge stemmen ned i en myk bass, nær lydbildet i en bossanova. Men i neste øyeblikk er det diskant i røsten og streif av torgtalerens ild og forenkling. Gjerne ledsaget av tørr humor med en tydelig ironisk snert. Målet er klart: Talen skal skape begeistring og banke inn partiets politiske hovedretning.

PARTILEDEREN LYKTES langt på vei med det i går. Oppgaven var å forene klassiske FrP-mål og verdier med en ansvarlighet som holder veien til regjeringskontorene åpen. Siv Jensen løste dette med fire distinkte grep. Hun minnet forsamlingen om det som er et evangelium i partiet: Alle gode reformer som er gjennomført i Norge de siste 30 åra, ble først foreslått av FrP. Alle de andre partiene har kommet diltende etter. Så gjentok hun kravet om at det bare blir en borgerlig regjering hvis FrP kommer i posisjon. Den som tror dette er hul retorikk, har ikke skjønt at på dette punktet er Siv laget av stål. Partiet står massivt bak henne i kravet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.