Siv Jensen: - Abid Raja er vi ferdig med

Carl I. Hagen får ikke viljen sin - det blir ingen havarikommisjon i Frp. Men Siv Jensen varsler et tydeligere og tøffere Frp. - Vi skal fortsette å snakke om snikislamisering, sier hun.

SENTRALSTYREMØTE: Siv Jensen før fredagens sentralstyremøte i FrP. Video: Emilie Rydning / Dagbladet / Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet holdt i dag sitt første sentralstyremøte etter det elendige valgresultatet på 8,2 prosent i kommunevalget.

- Vi er blitt enige om at velgerne skal se et tydeligere og tøffere Frp i tida framover, sier Siv Jensen til pressen like etter møteslutt.

- Betyr det at dere kommer til å fortsette å snakke om snikislamisering?

- Ja, svarer partilederen på Dagbladets spørsmål.

På hver sin side av henne nikker nestlederne Terje Søviknes og Sylvi Listhaug bifallende til Siv Jensens bekreftende svar.

Jensen legger til at hun er stolt av Frp's innvandrings- og integreringspolitikk.

- Jeg anerkjenner at Venstre, KrF og Høyre ikke er enig med oss i dette. Men Frp skal ikke slutte å være Frp, vi skal fortsette å snakke om vår politikk. Det inkluderer våre bekymringer for kvinner som ikke vil håndhilse eller mørke krefter som ønsker å radikalisere, fortsetter Jensen.

Frp-lederen sier en evaluering av regjeringsdeltakelsen ikke var et tema under sentralstyremøtet.

INGEN HAVARIKOMMISJON: - Frp har ikke havarert, sier Siv Jensen i dag. Carl I. Hagen får dermed ikke viljen sin. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INGEN HAVARIKOMMISJON: - Frp har ikke havarert, sier Siv Jensen i dag. Carl I. Hagen får dermed ikke viljen sin. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Tause partitopper

Venstre-leder Trine Skei Grande har sagt at hun forutsetter at Frp slutter å bruke begrepet snikislamisering i tida framover. Og like før Frp's sentralstyremøte gikk KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad nok en gang ut mot bruken av ordet «snikislamisering».

I går nektet justisminister Jøran Kallmyr (Frp) å svare på gjentatte spørsmål om det samme.

- Kommer du til å bruke ordet snikislamisering framover? spurte Dagbladets reporter Sylvi Listhaug på vei inn til møtet.

- Vi kommer til å snakke om innvandrings- og integreringspolitikk slik vi alltid har gjort, svarte Listhaug.

SVARER IKKE: Sylvi Listhaug (Frp) vil ikke svarer på bruken av ordet «snikislamisering» før møte i sentralstyret i Frp. Video: Jørgen Gilbrant og Emilie Rydning. Vis mer

I møtet drøftet Frp-toppene valgresultatet. Partinestor Carl I. Hagen har tatt til orde for at valget skal evalueres formelt av en gruppe ledet av Sylvi Listhaug.

Men dét får han ikke.

- En havarikommisjon oppretter man når noe har havarert. Frp har ikke havarert. Vi har gjort et dårlig valg, og det skal vi rette på med å reise mer ut til velgerne våre og vise tydelig hva som er vår primærpolitikk, sier Siv Jensen.

Rajas Frp-kamp

Venstre-topp Abid Raja har stått i stormen mot Frp den siste uka. Han har beklaget at han beskyldte Frp for å drive med «brun propaganda». Blant annet statsminister Erna Solberg har gitt Raja påpakning, og Trine Skei Grande maner nå til ro i rekkene.

Christian Tybring-Gjedde har vakt oppsikt den siste uka etter at han i TV 2 lanserte ideen om at Frp bør gå vekk fra liberalismen og i en nasjonalkonservativ retning.

- Jeg ønsker et Frp som går i en nasjonalkonservativ retning, som setter nasjonen Norge først, vår kultur og det vi står for, vårt eget land først, sa Tybring-Gjedde til kanalen.

- Ferdig med Raja

Siv Jensen kom i dag med et stikk til Abid Raja, som hun ikke akter å bruke en eneste kalori på.

- Abid Raja er vi ferdig med, sier hun til Dagbladet

- Han er du ferdig med?

- Ja, han bruker vi ikke mer tid på nå, svarer Jensen.

Tybring-Gjeddes ønsker

Sylvi Listhaug avviste ideen kontant med et «overhodet ikke» og sa at Frp fortsatt skal være et liberalistisk folkeparti, da hun hastet inn på sentralstyremøtet.

Tybring-Gjedde selv sier han har støtte i partiet, selv om ingen av dem Dagbladet intervjuet på vei inn til sentralstyremøtet støttet ideen.

- Ingen har gitt deg støtte så langt?

- Jeg har lov til å lufte noen tanker, sier Tybring-Gjedde.

- Står du alene i partiet?

- Nei, det gjør jeg overhodet ikke, svarer Tybring-Gjedde før han går inn i møtet.

Etter møtet er det klart at Tybring-Gjedde ikke fikk gjennomslag for at partiet skal gå i en nasjonalkonservativ retning.

- Det ble ikke slik, sier han til pressen på vei ut av møtet.

Siv Jensen forteller pressen kort tid senere at hun mener Tybring-Gjedde ble litt misforstått i sine ønsker, og at hun ikke anser retningsvalget hans som et ønsket om å forlate partiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer