Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen: - Altfor mange innvandrere går på NAV

Partilederen advarte sine egne mot velgerflukt og en norsk økonomi i motgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siv Jensen talte til landsstyremøte i Fremskrittspartiet søndag formiddag. Partilederen åpnet talen i godt humør: Meningsmålingene, blant annet i Dagbladet, viser at partiet hennes seiler i medvind, noe Jensen påpekte umiddelbart, før hun gikk i strupen på Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. 

Likevel, alvoret i talen var tydelig. Jensen fortalte sine egne at det kreves harde tiltak for å styre en norsk økonomi i motbakke. 

- Vi skal ikke hvile på laurbærene. Det kan komme tøffere tider og vi er på ingen måte i mål enda, sa Jensen, og siktet både til velgeroppslutninga og den norske økonomien.

Rett i strupen på Jonas Jensen gikk dermed straks til angrep på Arbeiderpartiet, som hun mente vil skade norsk økonomi med å innføre et tungt skatteregime.

- Dette er beskjeden Arbeiderpartiet gir norsk bedrifter i en tung tid: Av skatter skal dere tynges ned! Jeg lurer på hvem Jonas Gahr Støre faktisk snakker med på de reisene han er på, for jeg har ikke møtt en bedriftsleder som ønsker høyere skatter og avgifter.

Finansministeren hevdet videre at norsk økonomi vil få ytterligere utfordringer dersom Arbeiderpartiets partiledelse får det som de ønsker, som ifølge Jensen betyr skjerpede skatter. 

- Jonas håner de arbeidsledige Den borgerlige regjeringa har kuttet skatter i Norge med 18 milliarder siden de vant valget i 2013. 

- Jonas Gahr Støre hevder at dersom han fikk styre, så ville arbeidsledigheten vært lavere. Det synes jeg er en hån mot dem som står uten jobb. Selv ikke Jonas Gahr Støre kan styre oljeprisen. Jeg kunne kanskje tatt ham på alvor om jeg ikke hadde hørt nye ting fra ham hele tida. Jeg hører stadig nye ting fra både Jonas, Gahr og Støre. Han mener en ting til frokost, og en helt annen ting til middag, hamret Jensen fra podiet.

Applausen og latteren fra salen lot ikke vente på seg. Jensens poeng var dette: Når Arbeiderpartiet skylder regjeringa for den høye arbeidsledigheten i Norge, så er det uansvarlig og useriøst, ifølge finansministeren. 

Flere ut i jobb Finansministeren sier hun vil arbeide for å få flere ut i jobb, og at måten å gjøre det på blant annet involverer et generelt lavere skatte og avgiftsnivå.

- Fallet i oljeprisen skaper utfordringer for mange. Når vi opplever trangere økonomiske tider, er det en politisk utfordring for hele landet. Derfor er regjeringas hovedsatsing at flere jobber beholdes og nye jobber skapes, fortalte hun.

Blant tiltakene Jensen uttalte seg spesielt fornøyd med var kuttet hennes regjering har gjennomført på selskapsskatten i Norge. Den har hun redusert med 3 prosent, fra 28 til 25.

Vil kutte mer skatt Likevel er det høyere selskapsskatt i Norge enn både Danmark og Sverige. Jensen varslet i dag har hun vil redusere selskapsskatten i Norge ytterligere for å stå sterkere i konkurransen med andre land. 

- Det kraftige oljeprisfallet har forsterket skiftet i norsk økonomi. Vi er på vei til en helt ny normalsituasjon for norsk økonomi. Det handler om noe så enkelt som å skape nye arbeidsplasser i norsk økonomi. Men vi vet utmerket godt at politikerne ikke sitter med svaret på hva som er framtidas arbeidsplasser, sa Jensen og la til:

- Det er ikke politikere som oppretter arbeidsplasser. Det er gründere med gode ideer som gjør. Vår oppgave er å legge til rette for de ideene. 

Skryt til Sylvi Jensen pendlet så talet inn mot asyl- og innvandringsdebatten. 

- Jeg er utrolig stolt over at Fremskrittspartiet har fått Norges første innvandringsminister, slo Jensen fast, til applaus fra salen, hvor blant annet Sylvi Listhaug satt.

- Innvandrere skal tilpasse seg det norske samfunnet og vår kultur. Derfor forventer vi respekt for norske regler og lover av dem som kommer hit. Vi forventer at innvandrerne bidrar i arbeidsmarkedet. Altfor mange mennesker med innvandrerbakgrunn går på stønader i Norge. Innvandrere må bli skattebetalere som befolkninga ellers, sa Jensen og la til:

- Innvandringen til Norge skal være begrenset og kontrollert, og på ny ble hun avbrutt av applaus.

Dagbladet oppdaterer saken. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!