Siv Jensen: - Det er ingen krise

Finansminister Siv Jensen (Frp) slår fast at det ikke kommer noen tiltakspakke for å berge økonomien. Svaret er lavere skatt.

- OMSTILLING, IKKE KRISE: Siv Jensen mener situasjonen nå viser at alle som var kritiske til at hun smurte statsbudsjettet med for mange oljepenger, tok feil. Foto: Christian Roth Christensen
- OMSTILLING, IKKE KRISE: Siv Jensen mener situasjonen nå viser at alle som var kritiske til at hun smurte statsbudsjettet med for mange oljepenger, tok feil. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har lenge visst at vi skulle møte en tid for omstilling av norsk økonomi. Nå er den her. Vi pekte i statsbudsjettet både på at oljeinvesteringene skulle falle neste år og usikkerheten om oljeprisen. Det som er hevet over tvil, er at dette er en omstilling, ikke en krise, sier finansminister Siv Jensen til Dagens Næringsliv.

Hun mener oljeprisfall og kronekollapsen ikke kan sammenlignes med den situasjonen Norge sto overfor under finanskrisen.

- Da møtte vi det med midlertidige tiltakspakker hvor hele målet var å komme tilbake til normalen. Det er ikke situasjonen nå. Nå skal vi til en ny normalsituasjon. Hvordan den blir seende ut, avhenger av hvilke virkemidler vi tar i bruk, sier hun.

- Ap kan mislike dette veldig mye, men kommer ikke unna en nødvendig diskusjon om skattenivået i tiden som kommer. Det er avgjørende for konkurranseevnen til norsk næringsliv og evnen til å få nye gründere, bedrifter og nye arbeidsplasser, sier Jensen.

Jensen mener situasjonen nå viser at alle som var kritiske til at hun smurte statsbudsjettet med for mange oljepenger, tok feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer