Siv Jensen: - Et viktig spørsmål som vil bli gjenstand for debatt i helga

Frp-lag mener det vil bli umulig for Frp å fortsette i regjering hvis Syria-forslaget går gjennom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Tre fylkeslag i Frp mener en stortingsinstruks om å ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger må få konsekvenser for samarbeidet med KrF og Venstre.

- Om et flertall på Stortinget tvinger regjeringen til å gjennomføre et slikt forslag, da må Fremskrittspartiet ta de politiske konsekvensene av det. Det anses som umulig å fortsette i regjering på slikt grunnlag, skriver Troms Frp i et resolusjonsforslag til partiets landsmøte.

Også Akershus Frp og Buskerud Frp mener det må få konsekvenser dersom Venstre og KrF stemmer for forslaget om å ta imot 10.000 syriske flyktninger.

- Tallene er tydelige Både nestleder Per Sandberg og partileder Siv Jensen har under landsmøtet vært klare på at dette ikke er aktuelt for Fremskrittspartiet.

- Er det virkelig det viktigste vi kan bidra med, og kan norske kommuner bosette så mange? Tallene er helt tydelige. Vi kan hjelpe mange, mange, mange ganger flere mennesker gjennom å sende penger til regionen, sa Jensen i sin landsmøtetale, til stor applaus fra salen.

Jensen påpeker det samme som statsminister Erna Solberg tidligere har poengtert: At det allerede sitter 5000 mennesker i norske mottak, og at et økt antall kvoteflyktninger vil føre til en betydelig økning i ventetida.

- Norge kan ikke påta seg oppgaver vi ikke kan håndtere. Derfor sier Frp nei til å ta imot 10 000 flyktninger, men vi sier ja til økt hjelp i nærområdene, sier hun.

- Mange synspunkter Siv Jensen sier etter talen at dette er et viktig spørsmål som vil bli gjenstand for debatt under landsmøtet.

- Det er mange synspunkter rundt dette, men det alle er enige om, er at vi bør hjelpe flest mulig i nærområdene. Det er en stor iver og vilje her til å bevilge penger til det, sier Siv Jensen etter sin landsmøtetale.

FLYKTNINGDEBATT: Verken partileder Siv Jensen eller nestleder Per Sandberg vil at Norge skal ta imot 10 000 kvoteflyktninger fra Syria. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLYKTNINGDEBATT: Verken partileder Siv Jensen eller nestleder Per Sandberg vil at Norge skal ta imot 10 000 kvoteflyktninger fra Syria. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Så er det ulike syn på håndteringen av mottak av flyktninger til Norge. Derfor vil det være et viktig spørsmål som skal være gjenstand for politisk debatt i løpet av dagen i dag og under resolusjonsbehandlingen i morgen, så får vi se hva landsmøtet til syvende og sist lander på, sier hun.

- Hvordan vil dere forholde dere til et eventuelt stortingsflertall?

- Nå har Fremskrittspartiet sitt landsmøte. Jeg klargjør hva som er Fremskrittspartiets syn, på samme måter som andre partier har gjort det samme, sier Jensen.

- Så får vi se hva som blir det videre forløpet av dette i Stortinget. Det har jeg ingen ytterligere kommentarer til.