Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen: - Forsvarsministeren lyver

Forsvarsministeren snakker usant og holder informasjon tilbake, hevdet Frp-formann Siv Jensen på partiets landsstyremøte lørdag. - Uverdig, svarer Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen og opposisjonen på Stortinget er bekymret for at Forsvaret kommer til å flytte sitt fellesoperative hovedkvarter fra Jåttå til Bodø, og for at en slik flytting skal svekke NATOs nærvær i Norge.

I sin tale til partiets landsstyremøtet i Oslo lørdag sa Jensen at forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen farer med usannheter.

- Jeg tør påstå at forsvarsministeren ikke snakker sant, og jeg tør påstå at hun holder tilbake informasjon. Og det er svært alvorlig, sa Jensen i sin tale.

Hun krever nå at all informasjon om saken blir lagt fram for Stortinget.

- At hun beskylder meg for å lyve, er en uverdig form for debatt, sier Strøm-Erichsen til NRK som svar på beskyldningene fra Jensen.

- Faktum er at jeg ikke har lagt fram noe endelig for Stortinget ennå. Det jeg har tenkt å beslutte er ikke kjent, verken for Jensen eller noen andre på Stortinget, sier hun.

Hun forsikrer imidlertid at ved en eventuell flytting til Bodø, vil Norge uansett gi NATO-kvarteret på Jåttå fortsatt vertslandstøtte, slik det blir gitt i dag.

NTB

KRANGLER: Siv Jensen og Anne-Grete Strøm-Erichsen krangler. Her er de fotografert i et møte i den utvidet utenrikskommitéen med Olav Akselsen og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
KRANGLER: Siv Jensen og Anne-Grete Strøm-Erichsen krangler. Her er de fotografert i et møte i den utvidet utenrikskommitéen med Olav Akselsen og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media