Siv Jensen: - Islamifiseringen i noen miljøer er meget urovekkende

Frp-lederen støtter Carl I. Hagens uttalelse.

STØTTER HAGEN: Siv Jensen, partileder i Fremskrittspartiet. Foto: Jacques Hvistendahl
STØTTER HAGEN: Siv Jensen, partileder i Fremskrittspartiet. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Tidligere FrP-leder, Carl I. Hagen anklager i dag en rekke norske toppolitikere for at den islamske terroren har kommet nærmere Norge.

- Mye av ansvaret for det Norge nå opplever ligger i naiviteten til Gro Harlem Brundtland, Kaci Kullmann Five, Anne Enger Lahnstein, Kjell Magne Bondevik, Erik Solheim, og dagens ledere som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Kristin Halvorsen og Dagfinn Høybråten, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Uttalelsen kommer i lys av blant annet politiets aksjon mot islamisten Ubaydullah Hussain (27) som er pågrepet av politiet for å ha truet to journalister per epost.

Nå går nåværende partileder, Siv Jensen, ut og støtter Carl I. Hagens uttalelser.

Økt radikalisering -Vi har sagt ifra om dette tidligere og har ikke blitt hørt. Det har ikke vært stilt nok krav og det har ikke vært en god nok balanse i innvandringspolitikken, og konsekvensene av dette ser vi nå. Man må se uttalelsen i en kontekst. I sin tid som partileder var Carl den politikeren som har blitt hardest stemplet i lengst tid, fordi han har turt å gå foran i denne debatten. Han har opplevd å bli møtt med harde karakteristikker fra sine politiske motstandere, sier Jensen til Dagbladet.

- På hvilken måte har terroren kommet nærmere Norge?

- Vi ser at det er stadig flere unge menn som fremstår som veldig radikaliserte, til tross for at de har vokst opp i et fritt demokrati. Jeg har store problemer med å forstå hvordan det er mulig å forvrenge et sinn så til de grader, når man har hatt tilgang på velferd og ytringsfrihet og demokrati, også ønsker man å bekjempe alt det. Disse personene vil gjøre det norske samfunnet om til det samfunnet som familien deres i sin tid flyttet fra. Det har jeg store problemer med å forstå.  

- Hvorfor har akkurat politikere som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og Kjell Magne Bondevik bidratt til at terroren har kommet nærmere Norge?

- Hvorfor han har navngitt akkurat disse får han svare for selv. Men jeg skjønner bakgrunnen for dette.      

Minoritetskvinner brøyter veien Jensen understreker at innvandringsdebatten har endret seg de siste årene.

- Dette tror jeg er fordi kvinner med minoritetsbakgrunn selv har begynt å advare mot egne erfaringer som kjønnslemlestelse, tvangsekteskap og overgrep, og dermed tvunget fram en ordentlig debatt, ulik den tidligere grøftedebatten som var rene påstander.

Det er mange urovekkende trekk vi står overfor nå, mener hun.

- Vi ser reportasjer fra Oslo med skoler uten en eneste norsk elev, og fortvilte foreldre bytter miljøer for at barna skal få en bedre oppvekst. Selv om mange innvandrere er godt integrerte og deltar i det norske samfunnet ser vi også en uheldig utvikling som må tas på alvor. Islamifiseringen i noen miljøer er meget urovekkende, mener hun.

Tøffe debatter Jensen sier at i likhet med Carl I. Hagen har også hun opplevd tøffe debatter.

- Debatten om snikislamifisering er ett eksempel. Jeg tok opp økende bruk av hodeplagg for kvinner, bønnerom, halal i fengsler, kjønnssegregert undervisning  og sharia-tilpasning i norsk lov. Man kan velge å stikke hodet i sanden og late som at det ikke skjer, eller man kan iverksette tiltak for å bøte på utviklingen.

- Dersom Frp hadde sittet i regjeringen nå, hvordan ville dere håndtert situasjonen med Ubaydullah Hussain?

- Vi er glade politiet gikk til pågripelse. Jeg sa dagen før at politiet burde gjøre nettopp det, også gikk det troll i ord. Vi har stemt inn en rekke forslag for hva som bør gjøres, som for eksempel strengere straffer for det som anses for rene trusler og etterlyst en debatt om statsborgerskap. Det er en rekke ting man kan gjøre for på bekjempe den økende terrortrusselen, og er det en ting vi ikke skal beskyldes for, så er det mangel på å fremme forslag på dette feltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer