Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen: - Islamisme er ikke annet enn nazisme i sin verste form

Finansministeren lover et sterkt forsvar.

TAKKET PER, REFSET JONAS: Siv Jensen talte til sine egne under landsmøtet i helga. Hennes tiende som partileder. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAKKET PER, REFSET JONAS: Siv Jensen talte til sine egne under landsmøtet i helga. Hennes tiende som partileder. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Frp-leder og finansminister Siv Jensen taler lørdag formiddag til sine egne under partiets landsmøte.

Hun åpnet landsmøtet med å ønsket internasjonale gjester velkommen på fire språk, for så å takke partiledelsen, med Per Sandberg og Sylvi Listhaug i spissen, for deres innsats for Frp i regjering. 

- Per, du har vært nestleder siden 2006. Vi har samarbeidet, diskutert og kanskje også krangla litt. Men du har alltid vært trofast ved min side, sa Jensen. 

- Islamisme er nazisme Jensen tok siden opp de mange terrorangrepene det siste året. 

- Vi har sett ondskap i målrettede angrep mot sivile, mot ungdom, kvinner og barn. Islamisme er ikke noe annet enn nazisme i sin verste form. Friheten er aldri mer enn en generasjon unna utryddelse, sa Frp-lederen til applaus og la til:

Bevilgninger til forsvaret er ventet som stridstema på Frps landsmøte i dag. Flere fylkeslag har sendt inn resolusjoner der de ber om at Frp skal vedta å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt til forsvaret innen 20204. 

- Fremskrittspartiet skal styrke det norske forsvaret, som har blitt uforsvarlig bygget ned, år etter år, av regjeringer før oss. 

Refser Jonas og Raymond Årets landsmøte markerer 10-års dagen for Siv Jensen som Frp-leder. Hun tok over ledervervet fra Carl I. Hagen i 2006, og fortsatte sin tiende landsmøtetale som partileder med å angripe Jonas Gahr Støre.

- Kjære Jonas. Tror du virkelig at økte skatter gir oss flere bedrifter og flere jobber? 28,6 millioner kroner er skatteregningen Arbeiderpartiet vil sende norske bedrifter hver eneste dag. Det er visjonsløst, det vil svekke bedriftene og flytte arbeidsplasser ut av landet. 

- De som mister jobben, trenger politikere som tar tak. For vår oppgave er å gjøre at færre mister jobben, vi må skape nye arbeidsplasser og lage nye skattebetalere. Det er framtiden, sa Jensen.

Jensen stoppet ikke der. Også Ap-toppen i Oslo, Raymond Johansen, fikk så ørene flagret. 

- I Oslo ser vi det motsatte av Frps miljøpolitikk. Der råder negativitet. I sak etter sak har Raymond Johansen vist at han er mer opptatt av Miljøpartiet de grønne enn av folk flest i Oslo. Jeg tror på det gode i hver av oss. Vi kjører ikke bil for moro skyld, vi kjører bil fordi vi må, og så vet vi best selv når vi bør bruke sykkelen, sa Jensen og la til:

- Arbeiderpartiet og Miljøpartiet de grønne får fram det aller verste i hverandre. 

Tajik: - Et skremselsbilde Ap-nestleder Hadia Tajik fnyser av skattekritikken, men gir Siv Jensen ros for én ting: Å være ærlig. 

- Hun  sier det i alle fall slik det er, i motsetning til Erna Solberg. Siv Jensens gjør det i dag klart at regjeringens prioritering er skattelette til de rikeste og privatisering, forteller Tajik til Dagbladet.  

Tajik avviser at partiet hennes vil skade norsk økonomi med skatteskjerpelser, slik Jensen hevder.

- Jensen maler et skremselsbilde. Vi vil ha et rettferdig skattesystem, og husk at det var Arbeiderpartiet som satt ned selskapsskatten. Norge har 134 000 arbeidsledige, de fikk ikke mer enn et klapp på skuldra av Siv Jensen i dag. Det var ingen konkrete tiltak å spore, bare skatteletter til dem som har mye, fortsetter Tajik.

- Verden trenger norsk olje Jensen avblåser også oljedøden i Norge.

- La det bare være sagt: En framtid med nye produkter og framskritt, det er ikke en framtid uten olje, slo finansministeren fast.

Hun roser også norsk oljebransje som «den reneste i verden».

- Det er framskritt som gjør norsk oljeindustri til den reneste i verden. Verden vil se nordlyset, men de vil også ha norsk olje og gass, sa Jensen og la til:

- Vi skal ikke falle for miljøelitens spådommer, som spår oljens død hvert eneste år. I valget mellom å lytte til Eldar Sætre eller Rasmus Hansson, så er ikke jeg i tvil om hvem som kjenner norsk oljebransje best. 

- Verden trenger hver eneste dråpe av norsk olje, fortsetter Jensen. 

I medvind Landsmøtet kommer på en tid hvor regjeringspartiet seiler i medvind. Frp fikk 15,8 prosent oppslutning i Dagbladets nyeste måling.

Partiets sentralstyre skriver i sin beretning at Frp etter 40 år som opposisjonsparti har gjennomgått en nødvendig endringsprosess som regjeringsparti.

Blant resolusjonene som skal behandles lørdag er forslag om å kjøpe tre nye politihelikoptre. Oslo Frp fortalte Dagbladet fredag at det går på sikkerheten løs dersom ikke justisminister Anders Anundsen forbedrer beredskapen i lufta. 

TO GODE VENNER: Per Sandberg fikk ros fra talerstolen av Siv Jensen. Foto: Dag Terje Pedersen / Dagbladet
TO GODE VENNER: Per Sandberg fikk ros fra talerstolen av Siv Jensen. Foto: Dag Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart