SIV JENSENS TAKKETALE: Siv Jensen ble feiret av Fremskrittspartiet i anledning at hun fyller 50 år 1. juni. I takketalen ba hun sine partikamerater om å brette opp ermene og knuse de jævla sosialistene i høstens valg - til stormende jubel: Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

Siv Jensen: - Jeg beklager

Ville «knuse disse jævla sosialistene». Sterke reaksjoner sørget for at Jensen nå ber om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter hun under Frp's festmiddag på landsmøtet i går oppfordret partiet til å «knuse disse jævla sosialistene», går Siv Jensen nå ut og beklager ordbruken.

- Dersom noen ble støtt av det jeg sa, så vil jeg selvfølgelig beklage. Men jeg tror at dersom de som er støtt faktisk hadde vært her i går, så ville de sett sammenhengen og ikke reagert på samme måte, forteller Jensen til Dagbladet på landsmøtet.

Se Jensens uttalelser fra festmiddagen i videoen øverst i saken!

- Det ble sagt med glimt i øyet. La meg være tydelig: Jeg ønsker ikke å omtale mine politiske motstandere på den måten, legger hun til.

PRESSET: Siv Jensen sier til pressen at hun mener «jævla sosialister»-uttalelsen er tatt ut av sin sammenheng. Hun beklager hvis noen føler seg støtt av den famøse uttalelsen. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

Hareide raser

Blant dem som reagerer negativt på ordvalget til Jensen er tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

- Jeg skriver i min bok at jeg har stor respekt for Siv Jensen. Hun er en real dame i politikken. Men uttalelsen som kom i går om venstresiden er ikke mye real. Den er ødeleggende for det politiske ordskiftet. Ord betyr noe. Ord gjør noe med oss, skriver han på Facebook i dag.

- Jeg forventer at de ordene som falt i går trekkes tilbake, legger han til.

Som Dagbladet var først til å melde, har også Ap-topp Anette Trettebergstuen i dag stilt spørsmål statsminister Erna Solberg etter å ha lest Dagbladets sak lørdag kveld.

«Hva synes statsministeren om at regjeringens finansminister vil «knuse de jævla sosialistene»?», spør Trettebergstuen i et skriftlig spørsmål til Solberg via stortingets presidentskap i dag.

Utspillet

Ordene både Trettebergstuen og Hareide reagerer på er som følger:

- Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut, og knuse disse jævla sosialistene, sa Jensen under festmiddagen.

Hun forsikret samtidig landsmøtet om at hun ikke kommer til å gi seg med det første.

- Vi vet at målinger er målinger. Valg er valg, og 9. september skal vi vise dem alle sammen. Slutt å kødd med oss, avsluttet hun til trampeklapp fra sine partikollegaer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer