Siv Jensen: - Jeg beklager

Ville «knuse disse jævla sosialistene». Sterke reaksjoner sørget for at Jensen nå ber om unnskyldning.

SIV JENSENS TAKKETALE: Siv Jensen ble feiret av Fremskrittspartiet i anledning at hun fyller 50 år 1. juni. I takketalen ba hun sine partikamerater om å brette opp ermene og knuse de jævla sosialistene i høstens valg - til stormende jubel: Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter hun under Frp's festmiddag på landsmøtet i går oppfordret partiet til å «knuse disse jævla sosialistene», går Siv Jensen nå ut og beklager ordbruken.

- Dersom noen ble støtt av det jeg sa, så vil jeg selvfølgelig beklage. Men jeg tror at dersom de som er støtt faktisk hadde vært her i går, så ville de sett sammenhengen og ikke reagert på samme måte, forteller Jensen til Dagbladet på landsmøtet.

Se Jensens uttalelser fra festmiddagen i videoen øverst i saken!

- Det ble sagt med glimt i øyet. La meg være tydelig: Jeg ønsker ikke å omtale mine politiske motstandere på den måten, legger hun til.

PRESSET: Siv Jensen sier til pressen at hun mener «jævla sosialister»-uttalelsen er tatt ut av sin sammenheng. Hun beklager hvis noen føler seg støtt av den famøse uttalelsen. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

Hareide raser

Blant dem som reagerer negativt på ordvalget til Jensen er tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

- Jeg skriver i min bok at jeg har stor respekt for Siv Jensen. Hun er en real dame i politikken. Men uttalelsen som kom i går om venstresiden er ikke mye real. Den er ødeleggende for det politiske ordskiftet. Ord betyr noe. Ord gjør noe med oss, skriver han på Facebook i dag.

- Jeg forventer at de ordene som falt i går trekkes tilbake, legger han til.

Som Dagbladet var først til å melde, har også Ap-topp Anette Trettebergstuen i dag stilt spørsmål statsminister Erna Solberg etter å ha lest Dagbladets sak lørdag kveld.

«Hva synes statsministeren om at regjeringens finansminister vil «knuse de jævla sosialistene»?», spør Trettebergstuen i et skriftlig spørsmål til Solberg via stortingets presidentskap i dag.

Utspillet

Ordene både Trettebergstuen og Hareide reagerer på er som følger:

- Dette må jo være det beste kick-offet i verden. Det er bare å brette opp ermene, dundre ut, og knuse disse jævla sosialistene, sa Jensen under festmiddagen.

Hun forsikret samtidig landsmøtet om at hun ikke kommer til å gi seg med det første.

- Vi vet at målinger er målinger. Valg er valg, og 9. september skal vi vise dem alle sammen. Slutt å kødd med oss, avsluttet hun til trampeklapp fra sine partikollegaer.