Siv Jensen: - Jeg gjorde som Erna ba meg om. Til punkt og prikke

Frp-leder Siv Jensen sier at hun ikke vet hva de andre partilederne gjorde i statsministerboligen i går kveld. Hun har fått nok av bompenge-møtene i regjering og ber om en snarlig løsning.

FERDIG: Frp-leder Siv Jensen står bom fast på at hun er ferdig forhandlet om bompenger i regjering. Hun vet heller ikke hva de andre partilederne gjorde da de møttes i statsministerboligen i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
FERDIG: Frp-leder Siv Jensen står bom fast på at hun er ferdig forhandlet om bompenger i regjering. Hun vet heller ikke hva de andre partilederne gjorde da de møttes i statsministerboligen i går kveld. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Erna Solberg dro rett fra NRKs partilederutspørring i går kveld og hjem til statsministerboligen. Der møtte hun Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Men Siv Jensen var ikke til stede. Midt i dramaet som utspiller seg om bompenger i regjering, var ikke finansministeren - hun som kontrollerer pengesekken - der.

- Hvordan tror du det ser ut når de andre partilederne i regjering sitter i statsministerboligen, og så er ikke du der? Hva er det som skjer da?

- Det vet jeg ikke. Jeg var ikke der. Jeg vet ikke hva de gjorde, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Var det klarert med deg på forhånd?

- Jeg har i hvert fall gitt klar beskjed om at vi må bli ferdige. Vi har ikke noen grunn til å forhandle noe mer, vi kjenner hverandres posisjoner! Uansett hvor mange møter til jeg sitter i, så har jeg bare en plan: Det er å sørge for at vi får ned bompengebelastningen, sier Jensen

- Balansert løsning

Siv Jensen avviser også at det skal finnes noe nytt kompromiss i regjeringen. Den som ligger på bordet er den best tenkelige.

- Jeg har ikke noe behov for å gå flere runder. Det ligger en balansert løsning der. Jeg går ikke med på noen løsning som svekker gjennomslaget for lavere bompenger til bilistene.

- Erna Solberg har sagt at ingen kan stille ultimatum i hennes regjering. Er ikke dette nettopp et ultimatum?

- Altså, jeg har klargjort Frp's posisjon basert på at vi kom dit vi kom. Vi hadde holdt på i to måneder, vi hadde kommet til et punkt der vi gikk i ring. Vi kom ikke videre. Da må man forankre da. Så er det en ærlig sak at Venstre ikke liker dette, men en forankring måtte skje. Vi har forankret, vi er fornøyd - vi jubler ikke, men sier at dette er greit. Da er vi ferdige og vi må gå videre.

- Du har bare gjort akkurat det Erna Solberg ba deg om?

- Jeg har gjort det. Til punkt og prikke, sier Jensen.

Intet å diskutere

Situasjonen i regjeringen er altså fremdeles fastlåst. Siv Jensen og Fremskrittspartiet er ferdig forhandlet, mens Venstres stortingsgruppe - som møttes i går - har gitt Trine Skei Grande en helt ny skisse å forhandle på.

- Hvorfor skulle dere partilederne få beskjed om å forankre skissen i partiene, hvis Trine Skei Grande og Venstre allerede hadde sagt nei?

- Men de hadde ikke allerede sagt nei! Vi hadde holdt på i to måneder og kommet til et punkt der det ikke er noe mer å diskutere. Venstre har ved tid og stunder prøvd å si at vi ikke har forhandlet, to dager etter at vi har holdt landsstyremøte vil de forhandle videre. Det er vel en erkjennelse av at vi faktisk har forhandlet.

BOMKAOS: Siv Jensen oppdaterer pressen angående bompengedebatten. Reporter: Trym Mogen. Video: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer

- Er du finansminister når statsbudsjettet legges fram i begynnelsen av oktober?

- Jeg har ingen planer om noe annet. Jeg har én plan med dette, det er å sørge for at bompengebelastningen går ned, sier Jensen.

- Så er det Ernas problem å få Venstre fornøyde?

- Vi må huske på at det har skjedd noe på veien. Det er en grunn til at vi sitter her og snakker om dette. Folk der ute er misfornøyde. Vi politikere har et ansvar for å lytte til innbyggerne våre. Vi må ta det på alvor. Det er et spørsmål som mange velgere er opptatt av i denne valgkampen. Vi står på og kjemper for at dette skal bli realisert, det er det eneste jeg er opptatt av når det gjelder bompenger.