Siv Jensen: - Ledighetstoppen er nådd. I 2017 går ledigheten ned

Siv Jensen tror arbeidsløsheten går ned neste år. Men det vil ta tid før regjeringens skattekutt gir nye arbeidsplasser.

GODT TILPASSET: Finansminister Siv Jensen fortsetter å forsyne seg av Oljefondet, men mener det er riktig bruk av pengene i en tid med fortsatt lavkonjunktur. Hun ser nå tegn til bedring i norsk økonomi, og tror ledighetstoppen er nådd. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GODT TILPASSET: Finansminister Siv Jensen fortsetter å forsyne seg av Oljefondet, men mener det er riktig bruk av pengene i en tid med fortsatt lavkonjunktur. Hun ser nå tegn til bedring i norsk økonomi, og tror ledighetstoppen er nådd. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge nasjonalbudsjettet vil ledigheten i år ligge på 4, 7 prosent, mens den vil gå ned til 4,6 prosent neste år og til 4, 3 prosent i 2018.

- Vi tror ledighetstoppen er nådd. Det er mange lyspunkter i norsk industri og næringsliv, og mye tyder på at vi er over det verste. Det er oppgang i sysselsettingen, og forbrukerne ser lysere på framtiden. Men anslagene i SSB's arbeidskraftsundersøkelse (AKU) og fra NAV er så pass forskjellige at det er stor usikkerhet knyttet til utviklingen på arbeidsmarkedet. Det ser ut til at vi er på vei ut av lavkonjunkturen rundt oss. Men det er for tidlig å heise flagget. Den økonomiske oppgangen er ikke sterk, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til Dagbladet.

Regjeringen vil i neste års budsjett bruke 4 milliarder på en tiltakspakke mot økt ledighet på Sør- og Vestlandet.

- Tar tid å skape arbeidsplasser

En av regjeringens store satsinger har vært kutt i formuesskatten som del av en vekstfremmende strategi. I 2017-budsjettet foreslår regjeringen skatte- og avgiftslettelser på til sammen 2, 8 milliarder kroner. Ifølge Arbeiderpartiet virker ikke politikken, og det skapes knapt jobber i privat sektor.mener regjeringens budsjettforslag ikke er godt nok til å få ned arbeidsledigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer