BEGGE BORTE: I april i fjor mistet Nini Stoltenberg sin samboer og forlovede gjennom mange år, Karljohn Sivertzen. I dag gikk også Nini Stoltenberg bort. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BEGGE BORTE: I april i fjor mistet Nini Stoltenberg sin samboer og forlovede gjennom mange år, Karljohn Sivertzen. I dag gikk også Nini Stoltenberg bort. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Siv Jensen: - Nini har vært en sterk og markant stemme i rusdebatten

Det politiske Norge mottok nyheten om Nini Stoltebergs bortgang med sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom nyheten om at Nini Stoltenberg, tidligere statsminister Jens Stoltenbergs søster, er død.

Nini Stoltenberg har vært åpen om at hun lenge var narkoman, og Thorvald Stoltenberg - Nini og Jens' far - har vært en markant politisk Ap-skikkelse på rusfeltet.

Stedfortredende statsminister Siv Jensen sier til Dagbladet at hun mottok nyheten med sorg.

- Jeg mottok med sorg nyheten om Nini Stoltenbergs bortgang. Hun har vært en sterk og markant stemme i den viktige ruspolitiske debatten, sier Frp-lederen.

På Arbeiderpartiets partikontor på Youngstorget er også dagen tung.

- Det er med stor sorg vi mottok budskapet om Nini Stoltenbergs bortgang. Nini var en viktig stemme i samfunnsdebatten om ruspolitikk og var med på å utfordre oss alle til å tenke nytt. Våre tanker går til Thorvald, Camilla og Jens. Jeg har vært i kontakt med familien og overbragt mine kondolanser, skriver partisekretær Raymond Johansen (Ap) i en e-post til Dagbladet.

Statsminister Erna Solberg, har i dag sendt sin varmeste medfølelse til Jens Stoltenberg.

- De har mistet en kjær datter, søster og tante. Vi har mistet en viktig samfunnsdebattant. Nini Stoltenberg ga en sterk stemme til de som altfor sjelden blir hørt, sier hun til Dagbladet.

- Viser en menneskelig side Helsepolitikere på Stortinget som har jobbet med ruspolitikk, mottok i dag nyheten om Nini Stoltenbergs bortgang med tristhet.

- Det er trist at Stoltenbergfamilien har mistet en datter og en søster. Jeg har stor medfølelse med dem, sier Olaug Bollestad (KrF).

Hun sier hun er full av respekt for den åpenheten familien viste om rusmisbruket.

- Det er prisverdig. Alle av oss som vet hva det vil si å ha den typen problematikk i familien, vet hvor viktig det er å bygge ned barrierer. Dette har både Jens og Thorvald gjort på prisverdig vis.

- Når en profilert familie går ut slik, viser det en menneskelig side som mange kjenner seg igjen i, sier Bollestad.

- Avgjørende åpenhet Helsepolitiker for Høyre, Tone Wilhelmsen Trøen, berømmer også Stoltenbergfamilien for åpenheten rundt Nini Stoltenbergs rusmisbruk.

- EN VIKTIG STEMME: - Hun har vært en sterk og markant stemme i den viktige ruspolitiske debatten, sier stedfotredende statsminister Siv Jensen til Dagbladet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- EN VIKTIG STEMME: - Hun har vært en sterk og markant stemme i den viktige ruspolitiske debatten, sier stedfotredende statsminister Siv Jensen til Dagbladet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Det er veldig, veldig trist nyhet, og jeg tenker på de nærmeste som nå opplever å miste en av sine.

- Familien har vært veldig gode på åpenhet rundt, og det gjør at mange av oss er med og deler denne sorgen, sier Trøen.

Hun sier at at åpenheten som en ressurssterk familie som Stoltenbergfamilien har vist rundt problematikken, har vært viktig for debatten om ruspolitikk.

- Jeg tror det er avgjørende at vi har mye større åpenhet i samfunnet om disse tingene, og da er det veldig viktig at så sterke talspersoner som Stoltenbergfamilien er åpne, og viser fram hvordan dette er. Det tror jeg bidrar til at mange andre ser at man kan finne veien ut av vanskelige situasjoner, sier hun.

Familien hardt rammet Stoltenbergfamilien har måttet tåle tap de siste årene. I oktober 2012 døde Karin Stoltenberg, Nini og Jens' mor, etter noen måneders sykeleie.

I et intervju med Dagbladet om sin kones bortgang, sa Thorvald Stoltenberg at han var rammet av en sorg som forfulgte ham.

Allerede i april 2013 rammet sorgen igjen, da Nini Stoltenbergs forlovede gjennom mange år, Karljohn Sivertzen, gikk bort.

Sivertzen var veldig tett på Stoltenbergfamilien, og Thorvald Stotlenberg var ofte innom leiligeheten datteren delte med forlovende på Adamstuen i Oslo.

- Jeg misunner Nini faren hennes. Jeg vokste opp med en far som døde før jeg rakk å si at jeg var glad i ham. Så jeg sier ofte at er glad i Thorvald, sa Sivertzen i et Dagblad-intervju i april 2012, der han og Nini Stoltenberg snakket om sin hjertesak: Ruspolitikk.

I SORG:- Våre tanker går til Thorvald, Camilla og Jens. Jeg har vært i kontakt med familien og overbragt mine kondolanser, sier partisekretær Raymond Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagblasdet
I SORG:- Våre tanker går til Thorvald, Camilla og Jens. Jeg har vært i kontakt med familien og overbragt mine kondolanser, sier partisekretær Raymond Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagblasdet Vis mer