Statsbudsjettet 2017:

Siv Jensen: - Oljefesten er over

Finansminister Siv Jensen advarer om at budsjettet for 2017 er det siste med økt bruk av oljepenger. Fra nå av vil det bli hardere tider.

PÅ TIDE Å AVSLUTTE FESTEN? Finansminister Siv Jensen sier oljefesten er over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ TIDE Å AVSLUTTE FESTEN? Finansminister Siv Jensen sier oljefesten er over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv skriver at i 2017 øker regjeringen bruken av oljefondet med 15 milliarder kroner, til et nivå som ekspertene sier er for høyt. I nasjonalbudsjettet skriver regjeringen at det ikke vil være rom for videre uttak på mer enn fire milliarder de neste årene.

Siv Jensens budsjettrekord var i 2016 da hun økte budsjettet med 35 milliarder kroner. Aps finanspolitiske talsperson, Marianna Martinsen sier det ser ikke ut til at Jensen har planlagt å sitte lenger enn en fireårsperiode.

- Siv Jensen advarer kommende regjeringer mot å holde på slik hun selv har gjort. De har økt oljepengebruken med nesten 100 milliarder, sier Martinsen.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier regjeringen i realiteten innrømmer en uansvarlig pengebruk fram til nå.

- Regjeringens egne tall og fremskrivninger av oljepengebruken viser til fulle at dagens oljepengebruk ikke er i nærheten av å være bærekraftig. Og fremskrivningen forutsetter til og med en budsjettimpuls som er langt over det regjeringens eget ekspertutvalg anbefaler, sier Breivik.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer