Siv Jensen: -  Oslo-folk har humor!

Oslo-jenta Siv Jensen synes Oslo-folk har god sans for humor, det stiller bergenseren Erna Solberg seg litt mer tvilende til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen (Frp) er Oslo-jente, og tar Oslo-folks bunnplassering på verdier som humor, trivelighet og pålitelighet, med knusende ro.

-  Vi er romslige mennesker, vi. At Oslo-folk ikke er hyggelige, er ikke riktig.

-  Men humor er ikke Oslo-folk kjent for?

-  Jo da, vi har humor! I hvert fall synes vi det selv.

Forskjell på folk

Kommunalminister og bergenser Erna Solberg er ikke så sikker på det der med humoren til østlendinger og Oslo-folk.

-  De er ikke så direkte i talen og blir lettere fornærmet, det kan oppfattes som om de har mindre humor. Bergensere har en naturlig skepsis til østlendinger. Når du står på bussholdeplassen i Bergen og det skjer noe på den andre siden av gata, ja, da kommenterer du det som skjer med dem som står ved siden av deg. Det ville aldri skjedd i Oslo.

-  Bergensere blir oppfattet som arrogante?

-  Vi har selvtillit og en egen måte å være på, det kan kanskje oppfattes som arrogant.

Harry trøndere

Trønderne blir oppfattet som mest harry, ifølge MMI-undersøkelsen.

-  Vart du skræmt, no? humrer justisminister Odd Einar Dørum og klistrer på seg trønderbart. Det hadde vi aldri trodd, men han er i storslag, født i Oslo, vokst opp i Trondheim, nå bosatt i Oslo.

-  Det er helt misforstått at trøndere er harry, mener Dørum.

-  Men at trønderne er sexy, da, er det også misforstått?

-  Det var en interessant opplysning til inspirasjon, ler Dørum før han blir alvorlig:

-  Jeg har to identiteter, Oslo og Trondheim, jeg kaller meg byfil , få med y-en, sant, ikke i. Den trønderske bakgrunnen min har lært meg seighet, og Oslo har lært meg toleranse. Oslo er byen med det store hjertet.

SKRÆMT NO: Steinar Bastesen fra Nordland, trønder-oslo-mannen Odd Einar Dørum, Oslo-jenta Siv Jensen og bergenseren Erna Solberg har det best der de er fra. Dørum synes likevel harrystempelet til trønderne er misforstått, men mistenkes for å ha ønsket seg trønderbart hele livet. Han lot den være på en stund.