Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen: - Ser ikke bort fra at Listhaug tar over

Per Sandberg går av etter å ha vært nestleder i partiet siden 2006. Sylvi Listhaug kan bli erstatteren.

RIKTIG VURDERING: FrP-leder Siv Jensen sier at det var riktig av Per Sandberg å trekke seg som statsråd og nestleder i partiet. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg (58) ble i dag gitt avskjed som fiskeriminister og er også ferdig som nestleder i partiet.

- Jeg har hatt en spennende tid som fiskeriminister i regjeringen, jeg har mye ugjort i en fantastisk næring, og skulle stått noe lenger, men det er likevel en tid for alt. Og, hvem vet, kanskje vil jeg bidra sterkere privat, sier Sandberg og fortsetter.

- Som nestleder siden 2006 har jeg vært med på en fantastisk reise for partiet. Det har vært opp og nedturer og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge Fremskrittspartiet til et stort og sterkt parti. Nå er likevel tiden inne for å gå videre å gjøre noe annet, og få mulighet til å bruke mer tid på privatlivet. Jeg vil ønske min etterfølger i vervet som fiskeriminister lykke til med en viktig jobb for Norge og norsk næringsliv.

- Forståelige reaksjoner

Partileder Siv Jensen sier at hun har forståelse for at Per Sandberg går av. Hun er også enig i vurderingen politikeren selv har tatt.

- Per Sandbergs reise til Iran har skapt mange reaksjoner i partiet og samfunnet. Det mener jeg er forståelig. Frps posisjon overfor Iran er og skal være meget tydelig, sier hun.

Det knyttes nå spenning til hvem som tar over rollen som nestleder i Frp. Siv Jensen åpner selv for at tidligere justisminister Sylvi Listhaug kan fylle Sandbergs plass, etter at trønderen mandag takket for seg.

- Jeg ser ikke bort fra det. Sylvi er en veldig populær politiker og en erfaren tillits- og folkevalgt i Frp. Hun vil være en naturlig del av diskusjonen når jeg inviterer sentralstyret til å konstituere en midlertidig nestleder, sier Jensen.

Iran-reisen

Fiskeriminister Per Sandberg har fått mye kritikk etter at han tok med mobiltelefonen på reise til blant annet Iran og Kina. Han brøt med sikkerhetsrutinene, og hadde heller ikke varslet om turen til høyrisikolandet.

Mobiltelefon er ifølge flere eksperter med all sannsynlighet hacket etter reisen i juli. Sandberg har innrømmet at han gjorde en feil, både da han tok med telefonen til Iran og på en jobbreise til Kina i mai.

Reisen til Iran ble ikke varslet til Statsministerens kontor på forhånd. Sandberg sier at dette hadde sine grunner, men nekter å si hva som var grunnen.

Sandberg kritiseres også for å ha deltatt på feiringen av Irans nasjonaldag i regi av landets ambassade i Norge. Den feiret han blant annet med sin norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes (28), som har avvist å ha noen tilknytning til det iranske regimet.