Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siv Jensen: - Stoltenberg ville aldri tullet med oljenæringen

Mener Jonas Gahr Støre viser svak lederskap. 

KONSEKVENSUTREDNING: Arbeiderpartiet åpner for konsekvensutredning av Lofoten. Foto: NTB Scanpix
KONSEKVENSUTREDNING: Arbeiderpartiet åpner for konsekvensutredning av Lofoten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-kompromisset om Lofoten hadde aldri skjedd med Jens Stoltenberg som leder, mener Frp-leder og finansminister Siv Jensen.

- Arbeiderpartiet er ikke til å kjenne igjen og svikter norsk arbeidsfolk. Jens Stoltenberg ville aldri sagt nei til kunnskap og tullet med oljenæringens langsiktige rammebetingelser, sier Jensen til NTB.

Hun finner det oppsiktsvekkende at programkomiteen i Arbeiderpartiet går inn for å verne deler av blokkene utenfor Lofoten uten at det gjøres en konsekvensutredning.

- Støres nei til Lofoten og Nord-Norge bryter fundamentalt med en politikk som har sikret fellesskapet inntekter på over 12.000 milliarder kroner, sier hun.

Jensen mener Støre utviser svakt lederskap og setter arbeidsplasser og velferd i fare.

- Dessverre kan det virke som Støre har overlatt styringen oljepolitikken til en ny generasjon Arbeiderparti-politikere som er mer opptatt av å bli populære hos Miljøpartiet De Grønne enn å skape arbeid til folk over hele landet, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling