Siv Jensen: - Vi mener alvor med forslaget

Finansministeren mener det er viktigere med innstraminger enn bredt politisk forlik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag var Frp samlet til gruppemøte på partikontoret.

Det har vært mange uavklarte spørsmål om hvor partiet står når det gjelder forhandlingene om asylpolitikken og hvordan de økte kostnadene som flyktningstrømmen medfører, skal dekkes inn. Statsminister Erna Solberg (H) har invitert til et bredt forlik.

Se intervju med partilederen øverst i saken.

Redusert tilstrøming - Det haster å få redusert ytelsene til asylsøkere. Vi må derfor blant annet få strammet inn familiegjenforening og øke bruken av midlertidig opphold. Vi har en rekke forslag som kan bidra til å redusere tilstrømingen til Norge, sier finansminister Siv Jensen etter møtet. 

Om det er er aktuelt for FrP å forhanlde om et bredt forlik med de andre partiene, ville ikke Jensen svare på.

- Vi ønsker en tilslutning til å innstramme asyl- og flyktningspolitikken. Jeg håper at de andre partiene ser betydningen av denne politikken. Vi mener alvor med forslagene, sier Jensen.

- Vi har nå klartgjort hva vi ønsker, så får vi se hva de andre partiene sier til det, la hun til.

Bredt forlik Mandag inviterte parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, og parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, de andre partiene til asylsamtale på Stortinger.

Problemet er bare at Frp, i motsetning til både samarbeidspartiene og opposisjonen på Stortinget, mener at det ikke er invitert til et bredt forlik.

Nesvik gjentok på vei inn til Frp's gruppemøte at mandagens møte mellom de parlamentariske lederne på Stortinget mandag ikke var snakk om forhandlinger.

Kutt i bistandsbudsjettet - Vi har ikke hatt noen forhandlinger, vi har hatt et møte der vi har diskutert ulike tilnærminger. Det har overhodet ikke vært noen forhandlinger, sier Nesvik til Dagbladet.

Regjeringen har foreslått å ta 4,3 milliarder fra bistandsbudsjettet for å finansiere den økte asyltilstrømningen. Venstre og KrF er sterkt kritisk til regjeringens forslag om å kutte 4,3 milliarder kroner i bistandsbudsjettet, samt å øke oljepengebruken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram