BOMPENGER: Siv Jensen bekrefter til Dagbladet at hun presenterer en skisse til løsning på dagens landsstyremøte. Vis mer

Siv Jensen:
- Bompenge­skisse klar

Siv Jensen bekrefter til Dagbladet at hun presenterer en skisse til løsning på dagens landsstyremøte.

Publisert

- Nå skal jeg legge fram en skisse, og gå igjennom den. Jeg gleder meg veldig til å diskutere med partikollegene, sa Siv Jensen til Dagbladet da hun ankom Tostrupgården og Frp's partikontor i Oslo sentrum.

På spørsmål om hva skissen består i, svarer hun: - Det er et forslag til skisse til en enighet mellom de fire partiene

Jensen ankom over en halv time før landsstyremøtet startet klokka 13.00. Møtet kan avgjøre partiets - og hennes - politisk framtid, hvis Frp-grasrota mener partiet får for lite gjennomslag ved å sitte i regjering.

Frp's to nestledere var svært ordknappe på vei inn til møtet og Sylvi Listhaug gledet seg til å møte partikolleger, mens Søviknes mener Frp uansett resultat i bompengeforhandlinger har mye bra politikk å drive valgkamp på.

Samferdselsminister Jon Georg Dale ville heller ikke redegjøre for hva skissen konkret består i.

- Vi har hatt som utgangspunkt hele tiden at vi skal redusere bompengene for bilistene i distriktene og i byene. Det er vår arbeidsplan, sa Dale til Dagbladet.

- Kan bli avgjørende

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fra Oslo kom syklende til Tostrupgården og sa at møtet «kan bli avgjørende». Tybring-Gjedde er blant de mest kritiske til manglende Frp-gjennomslag i regjering og sa at forhanlingene er en test på samarbeidet med Venstre og KrF.

– De har fått mye gjennomslag. Nå er det Frp's tur. Får vi ikke det, så er det også et liv i opposisjon, sier Tybring-Gjedde til Aftenposten i går.

Landsstyremøtet i dag fikk en dramatisk opptakt da det i går kveld ble kjent at et enstemmig styre i Sarpsborg Frp har vedtatt at partileder Siv Jensen ikke er ønsket i byen under valgkampen.

Dagbladet spurte Siv Jensen og flere andre ledende Frp-ere om hva de tenker om vedtaket, men Jensen sa til Dagbladet at hun ikke ønsker å bruke tid på dette nå.

Ingen andre ønsket heller å kommentere det oppsiktsvekkende vedtaket.

Ultimatum

Frps stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen gikk fredag så langt som å si at Frp bør gå ut av regjering dersom regjeringen ikke kan levere bompengefri E8 til Tromsø.

Det sto riktignok ikke på lista over seks bompengekrav som landsstyret sendte med Frp-leder Siv Jensen inn i forhandlingene tidligere i sommer.

Da ville Frp stoppe nye bypakker, endre nullvekstmålet som sier at all vekst i trafikken i byene skal skje kollektivt eller med sykkel og gange, slette bompengegjeld, kutte kostnader i eksisterende bypakker, og stille strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter.

Det er disse punktene - i tillegg til et fortsatt nei til GPS-basert veiprising - som er utgangspunktet for forhandlingene som har pågått denne sommeren.

Sentralstyremedlem i Frp, Ronny Berg, sa lørdag til NRK at han blir overrasket om alle seks krav blir innfridd - og at det trolig vil bety at Frp går ut av regjering hvis partiet ikke får noen gjennomslag - men har tro på at partiledelsen har kommet frem til en løsning.

Altaværingen sier det viktigste er at bompengetrykket i landet må ned, og støtter altså ikke ultimatumet fra hans partikolleger i nord.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer